A brit gazdasági lap nyomtatott kiadásában az Economist, a világ egyik legismertebb gazdasági lapja véleménycikkben üzente meg az Európai Néppártnak, túl sokáig tűrte a Fidesz autoriter fordulatát, tényleg ideje cselekedni, ki kéne rakni soraiból végre Orbán Viktort és pártját. 

Tűrték, amíg…..

Orbán rutinszerűen lépte át a Néppárt által megszabott vörös vonalakat, a pártcsalád mégsem tett semmit. Most azonban Orbán talán tényleg túl messzire ment még a Néppárt szerint is, véli a lap:

a Juncker ellen indított plakátkampánnyal ugyanis a Néppárt egy veterán politikusát támadták meg

A lap szerint még így is elképzelhető, hogy kompromisszumként a Fidesz megússza egy felfüggesztéssel, de ez a cikk szerint egyáltalán nem lenne elégséges:

minden a Fidesz kizárása mellett szól.

A kizárással előfordulhat, hogy a Fidesz összeáll más, keményen jobboldali pártokkal, de meg is fizetnék ennek az árát: a Néppártból kikerülve csökkenne a befolyásuk és a hazai hitelességük is.

Paul Lendvai: ilyen cinikus és dörzsölt politikus mint Orbán, ma gyakorlatilag nincs Európában

A cikk egy külön karikatúrát is kapott, melyen az látható, ahogy a pártcsaládot szimbolizáló sátorból Manfred Weber nyakörvénél kiviszi a kutyaként ábrázolt, maga alá pisilő Orbán Viktort:

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét