Egyre drámaibb az éhezők száma Magyarországon - Fontos segítség az Élelmiszerbank! - Városi Kurír

Sorting by

×

Egyre drámaibb az éhezők száma Magyarországon – Fontos segítség az Élelmiszerbank!

Jó, ha tudja, hogy az Élelmiszerbank támogatása a rászorulók segítségének egyik leghatékonyabb módja. Megharmincszorozzák a felajánlások értékét: egy 10.000 forintos pénzadományból 300.000 forint értékű élelmiszert tudnak megmenteni és célba juttatni.

Hirdetés

Nem mindenkinek napsugaras ez a nyár se’

Az éhezés sajnos ezen a nyáron sem megy szabadságra. Az elmúlt hónapok példátlan élelmiszerdrágulása miatt egyre többen kerülnek nehéz, vagy egyenesen kilátástalan helyzetbe. Rengeteg kiszolgáltatott ember és család fordul most hozzánk, mert nem tudnak önerőből felülkerekedni a válságon- írják segélykiáltásnak is beillő közleményükben.

További 50 körzetben várnak a segítségünkre. Számíthatunk Önre?

Az Élelmiszerbank minden morzsát felkutat

“Szeretnénk a tavalyi 8 millió kilónál is több élelmiszerrel segíteni a nélkülözőknek. Év eleje óta több mint 100 áruházat csatoltunk be ételmentő hálózatunkba, már az ország 500 pontján gyűjtjük össze minden nap a feleslegeket, így ötödével tudtuk emelni a kiosztható mennyiséget. Azonban sajnos még ez sem elég!”

További 50 élelmiszermentő pontot szeretnének a nyár közepéig elindítani., Így igyekeznek lépést tartani az infláció  miatt bővülő rászorulói igényekkel.

“Nélkülözők ezrei számítanak a segítségünkre Abonyban, Békésben, Dunaföldváron, Hajdúböszörményben, Kiskunfélegyházán, Mezőtúron, Nagykanizsán, Szentesen, Tolnán és további háromtucat településen.”

Kérem, küldjön Ön is egy adományt nekik, értük.

Nincs több lyuk a nadrágszíjon!

Az elmúlt hónapok extrém áremelkedései az étkezési kiadásokon érzékelhetők leginkább. A leggyorsabban dráguló termékek tízes listáján kilenc helyet olyan alapvető élelmiszerek foglalnak el, mint a zsemle, a margarin vagy a kenyér.

Sokan vannak, akiknek már nincs miből spórolni, hiszen már kenyérből sem tudnak annyit vásárolni, amivel jóllakhatnának. Idős emberek, nagycsaládosok, fogyatékkal élők és a legkisebb településeken élő emberek tízezrei nem tudnak önerőből felülkerekedni ezen a válságon. Az Élelmiszerbank nekik is segítő kezet kínál. Ehhez kérjük most az Ön segítségét.

Támogassa Ön is a céljainkat, hogy a segítségünk továbbra is gyorsabban növekedjen, mint az infláció!

KÜLDÖK EGY ADOMÁNYT >>>

“Értük szól a harang”

“A legjobbkor jött az Élelmiszerbankos élelmiszerosztások lehetősége. Az egyik gondozottunk most árulta el, hogy napokig kevesebbet evett csak azért, hogy legyen pénze hajvágásra egy régóta várt állásinterjú előtt. Nem sokkal korábban meg egy édesanyához kellett mentőt hívnunk, mert étel nélkül maradt napokon át. Sokan túl szemérmesek ahhoz, hogy segítséget kérjenek, pedig a szünidő alatt számos család a kedvezményes iskolai étkeztetést sem tudja majd igénybe venni.”

Rózsa Magdolna, szociális munkás, Óbuda

Kapcsolódó

 

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.