Valami nagy gáz van errefelé. Alkohollal meglocsolt mélyszegénység, elszámolási viták, családi viszályok, agresszió, kegyetlen módon elkövetett emberölések, gyilkosságok: gyermek- és anyagyilkosságok. 

Szinte minden napra jut egy belőlük.

Megkockáztatom, hogy az eltelt évtizedben-Európában nincs még egy ország, amely területét és lélekszámát tekintve ennyi élet ellenes bűncselekményt szenvedett volna el mennyiségileg és az elkövetési mód tekintetében minőségileg. Valami nem stimmel errefelé.

- Hirdetés -
Élen járunk a százezer főre jutó gyilkosságok számában 1
napi.hu

Valami nagy baj

lehet kis hazánkban, ha ennyire elszaporodtak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölések az utóbbi esztendőkben! Persze Terentius óta tudjuk, hogy ahány ember, annyi vélemény. A statisztikákat pedig fenntartással kell fogadni. Vannak, akik szerint a védtelenek – így a gyerekek, idősek – sérelmére elkövetett életellenes cselekményekre vezetnék be a kivégzést, amelynek visszatartó erejét kutatások bizonyítják. Míg mások a halálbüntetés eltörlésének fenntartása mellett foglalnak állást. A témában lásd ezt a dolgozatot.

Óvodai erőszak?!

Egyre brutálisabbak az elkövetések.

Csak tavalyi példákból: a pénz miatt egy 42 éves férfi március 3-án végzett feleségével. Vagy ezer forint miatt ölt az a férfi, aki Április elején egy nyírturai házat akart kirabolni. Ugyancsak anyagiak miatt ölt az a középkorú férfi, aki a hónap végén élve temette el áldozatát.

A többi tragikus példát inkább hagyjuk.

Az indíték majdnem mindenütt a rendezetlen anyagi helyzet körül forog. A nyereségvágy és a különös kegyetlenség jellemző majd minden esetre jellemző. Kár szépíteni bármit is, valami nagy baj van errefelé.
A jövedelmi egyenlőtlenségek kis hazánkban már a képtelenség szintjén vannak. Ok és okozat összefügg.

Terjed az erőszak – “A regisztrált bűncselekmény nem egyenlő a bűnözéssel”

Eötvös Pál: a Fidesz által uralt kormányzati média az erőszaktól duzzad

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét