Valami nagy gáz van errefelé. Alkohollal meglocsolt mélyszegénység, elszámolási viták, családi viszályok, agresszió, kegyetlen módon elkövetett emberölések, gyilkosságok: gyermek- és anyagyilkosságok. 

Szinte minden napra jut egy belőlük.

Megkockáztatom, hogy az eltelt évtizedben-Európában nincs még egy ország, amely területét és lélekszámát tekintve ennyi élet ellenes bűncselekményt szenvedett volna el mennyiségileg és az elkövetési mód tekintetében minőségileg. Valami nem stimmel errefelé.

napi.hu

Valami nagy baj

lehet kis hazánkban, ha ennyire elszaporodtak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölések az utóbbi esztendőkben! Persze Terentius óta tudjuk, hogy ahány ember, annyi vélemény. A statisztikákat pedig fenntartással kell fogadni. Vannak, akik szerint a védtelenek – így a gyerekek, idősek – sérelmére elkövetett életellenes cselekményekre vezetnék be a kivégzést, amelynek visszatartó erejét kutatások bizonyítják. Míg mások a halálbüntetés eltörlésének fenntartása mellett foglalnak állást. A témában lásd ezt a dolgozatot.

Óvodai erőszak?!

Egyre brutálisabbak az elkövetések.

Csak tavalyi példákból: a pénz miatt egy 42 éves férfi március 3-án végzett feleségével. Vagy ezer forint miatt ölt az a férfi, aki Április elején egy nyírturai házat akart kirabolni. Ugyancsak anyagiak miatt ölt az a középkorú férfi, aki a hónap végén élve temette el áldozatát.

A többi tragikus példát inkább hagyjuk.

Az indíték majdnem mindenütt a rendezetlen anyagi helyzet körül forog. A nyereségvágy és a különös kegyetlenség jellemző majd minden esetre jellemző. Kár szépíteni bármit is, valami nagy baj van errefelé.
A jövedelmi egyenlőtlenségek kis hazánkban már a képtelenség szintjén vannak. Ok és okozat összefügg.

Terjed az erőszak – “A regisztrált bűncselekmény nem egyenlő a bűnözéssel”

Eötvös Pál: a Fidesz által uralt kormányzati média az erőszaktól duzzad

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét