Hackertámadással fűszerezett zsarolás? - Elérhetetlen a milliárdos forgalmú Unix Autó weboldala! - Városi Kurír

Sorting by

×

Hackertámadással fűszerezett zsarolás? – Elérhetetlen a milliárdos forgalmú Unix Autó weboldala!

Leállt az egyik legnagyobb autóalkatrész-kereskedelemmel foglalkozó cég, az Unix Autó Kft. oldala. A háttérben – a Blikk értesülése szerint – nem mindennapi történet állhat.

Hirdetés

Nem elérhető az Unix Autó Kft. weboldala

A cég rendszerének szerdán kezdődött leállása nagy fennakadásokat okozhat. A Blikk információja szerint nem is akármi, egy

hackertámadás és zsarolás állhat a történtek hátterében.

Úgy tudja a portál, hogy

az Unix Autót azzal zsarolták meg, hogy ha nem fizet ki – értesüléseink szerint – húszmillió dollárt, több, mint hatmilliárd forint, akkor a rendszerük működésképtelen lesz. A társaság nem volt hajlandó ennek eleget tenni, ami miatt a fenyegetést az ismeretlen zsarolók be is váltották.

Kedd óta nem elérhető az oldal:

A történtekkel kapcsolatban a portál szerette volna megtudni a cégtől, hogy valóban zsarolás van-e a rendszer leállásának a hátterében, de eddig sem telefonon, sem a Facebook-oldalon nem kaptak választ.

Kérdéseiket feltették a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak is

Azt írták, hogy

az ügyben a Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály információs rendszer vagy adat megsértése bűntett miatt ismeretlen tettessel szemben folytat eljárást. Hozzátették, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem adhatnak.

Az Opten Kft. szerint az Unix Autó cég 2019-ben 78 milliárd forintos árbevételt és mintegy hárommilliárd forintos adózott eredményt ért el. Abban az évben a cég alapítójának, Zombori Antalnak a vagyonát a Forbes 35,1 milliárd forintra becsülte, amivel akkor a 44. helyre került az ötven leggazdagabb magyar üzletember között. Mint a lap megemlítette a három országban 170 kirendeltséggel működő kft.-nél a tízmilliós raktárkészletből naponta kétszázezer cikket mozgatnak meg.

VIA Blikk

 

unix

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.