Sorting by

×

Elesett a kisöcsém, és most fázik is – Apu sem érti az egészet és csúnyát mondott

(L.P.) Azt mondta a tantónéni, írjunk rövid életképet otthoni dolgainkról, (nem inkább rajzolni kellene?) arról, amit játszani szoktunk, amit mesél anyu lefekvéskor, mi az apu mestersége, vagyis hogy miképp élünk nap nap után. Nekem most éppen ez jutott eszembe:

Tél van. Ilyenkor hideg van

Esik a hó, fúj a szél, a Nap nem süt melegen, és az emberek az utcán fáznak. Én is fázom. Az én kisöcsém kórházban van, mert elesett a bi-cajával a hideg betonon, beteg szegény, ráadásul ő is fázik, mert a szobájában az ablakokat nem lehet rendesen becsukni és befú a szél. A nővérke néni azt mondta az anyukámnak, hogyha van otthon, akkor vigyünk be a kórterembe olajradiátorokat, hogy az öcsikém meg a többi gyerek a betegsége mellé ne fázzon meg.

Egy szakértő bácsi állítólag azt mondta:

ilyen körülmények között

„fokozott kockázattal jár a nap 24 órájában a baleseti sérültek ellátása.“

Én nem tudom, hogy mi az a fokozott kockázattal. És az apukám úgy mondta, hogy az öcsikém dolgában megkérdeztek fontos bácsikat is valami főnökségen (azt mon’ta, az EMMI-ben, de nem t’om hogy az micsoda) de azt megjegyeztem, amit az apunak montak:

„az épület hőmegtartó képességét kizárólag az extrém időjárási körülmények teszik próbára (országos hidegrekord, szeles idő), amely jellemzően évente egyetlen alkalommal fordul elő.”

Akkor ez a hideg a fontos bácsiknak és néniknek évi egyszeri meglepetés,

olyan mint a karácsony: hideg van, esik a hó, az emberek fáznak, a gyerekek a kórteremben ugyancsak, ha nem viszünk be nekik olajradiátort.

És az apukám azt mondta hogy aki eszt leírta, az csak gyagyás lehet és hogy ilyen istentelen marhaságot már régen nem hallott és mondott még mást is a fontos nénikre és bácsikra, de a tantónéni meg azt mondta, hogy ilyesmit nem szabad iskolai dolgozatba beleírni, úgyhogy ezt most már nem írom le. Csak annyit teszek hozzá, hogy

a fontos bácsik és nénik talán tehetnének végre valami hasznost is azért, hogy az öcsikém, ha már kórházban van, legalább ne fázzon és mielőbb meggyógyulhasson és hazajöhessen velem játszani.

Kovács Benő
3. b. oszt tan.

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Elesett a kisöcsém, és most fázik is – Apu sem érti az egészet és csúnyát mondott

  • 2021.02.15 - 17:27
    Közvetlen hivatkozás

    És ennek az elmebeteg hitlerutánzat OV nak kell a teljhatalom, ??? mocsok patkányoknak inkább patkányméreg kellene

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.