Életet mentett a maratont futó gyermekorvos

Verseny közben esett össze egy résztvevő a fővárosban megrendezett maratoni futáson: az életét köszönhette annak, hogy egy orvos is a közelben futott. Szemtanúk szerint a mentőre több mint 20 percet kellett várni.

Sem légzés, sem keringés

Rohamosan terjed a Facebookon a Spar 33. maratoni futóversenyén történtek híre: egy fiatal orvos versenyző, Szarvas Gábor vasárnap életet mentett a rendezvényen, újraélesztett egy futót a pesti alsó rakparton.

A beteg légzése, keringése leállt, de a Tűzoltó utcai klinika gyermekgyógyásza kitartóan küzdött érte, és reanimálása után megvárta azt a 22 percet (!), amíg a helyszínre az ellátásra alkalmas mentőautó érkezett Az újraélesztett futót az Országos Mentőszolgálat rohamkocsija vitte el, Szarvas pedig lefutotta a 42 kilométeres maraton hátralévő, 31 kilométerét is.

Miért érkezett olyan sokára a rohamkocsi?

Az életmentésről szóló Facebook-bejegyzéshez Szarvas is hozzászólt, mondván, nem csak az övé az érdem, hanem minden, az újjáélesztésben résztvevő kollégáé. Az eset kapcsán a Népszava munkatársai megkeresték az Országos Mentőszolgálatot: érdeklődtek, hogy a rakpartról elszállított beteget később is sikerült-e életben tartani, és melyik kórházba vitték – illetve, mi magyarázta a rohamkocsi rendkívül hosszú kiszállási idejét. Választ egyelőre nem kaptak.

Kapcsolódó

Újabb sürgősségi osztályvezető orvos mondta, hogy eddig és ne tovább!

(Forrás: Népszava)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük