Életveszély volt! Matt Damon vállalta az állatmentő szerepét

Benjamin Mee Vettünk egy állatkertet (We Bought a Zoo) című könyve tette a Dartmoor Állatpark sztoriját világhírűvé. Az állatkert jó téma akárhogy is nézzük.

[mnky_ads id=”10551″]

A nagyinak akartak házat venni – állatkert is járt hozzá!

A széles közvéleményhez Hollywood, a 20th Century Fox stúdió “Vettünk egy állatkertet” című filmje vitte el a történetet. A kedves, fordulatos családi filmben olyan világsztárok vállalták a főszerepet, mint a Benjamin Mee-t alakító Matt Damon, és legjobb segítője, Kelly szerepében Scarlett Johansson.

[mnky_ads id=”10552″]

Benjamin Mee egy Guardian-cikkben mesélte el a történetet:

édesanyjának kerestek alkalmas, nagy házat, ahol gyerekeivel és unokáival együtt élhetne a nagycsalád – és meg is találták az ideálisat. Csakhogy az eladó ingatlanhoz egy lepusztuló, illetve pusztulás felé rohanó állatkert is tartozott…

Benjamin Mee tervei között nem szerepelt, hogy ilyen kalandba vágjon bele, bár nem is állt tőle nagyon távol. Éppen ebben az időszakban fejezett be egy sikeres könyvet az állatok humorérzékéről, a humorról az állatvilágban.

Az állatkert megvásárlására végül is szinte rákényszerült:

világossá vált, hogy ha ő sokat habozik, visszalép, és az ott éldegélő állatokért sem vállal valaki sürgősen felelősséget, az közvetlenül fenyegeti az értékes példányok életét!

A Guardian-cikkben Mee vázolta, hogy milyen nehéz sorsot választott ezzel magának. Állatkertet fenntartani akkor sem lenne olcsó mulatság, ha semmi probléma nem akadna – márpedig az mindig akad.

Benjamin Mee az állatkertek nemzetközi küldetéséről így vélekedett:

mint a vadállatok minden igaz barátja, ő is azt szereti legjobban, ha kerítések, ketrecek nélkül, a szabadban, saját környezetében csodálhatja bolygónk változatos állatfajainak példányait. Sajnos azonban nem véletlen, hogy hajdani élőhelyeiken egymás után kerülnek végveszélybe, ezért elengedhetetlen szükség van a fajokat a kihalástól mentő állatkerti munkára.

A Dartmoor Zoopark gazdája tökéletes és tömör összefoglalóját adja annak, hogy mi mindent foglal magában egy néhány hektáros állatkert:

„Az állatkert egy különleges ökoszisztéma; egyúttal nagyon költséges üzleti vállalkozás, amelynek épp annyira a szórakoztatás a feladata, mint a látogatók tanítása – s mindeközben annyi veszélyeztetett állatfajt kell mentenie, amennyi csak lehetséges.”

Benjamin Mee

vezetésével a Dartmoor Zooparkban kifejlesztették az állatkertek küldetését megújító saját módszerüket. Az állatok kifutói között sétáló látogatókat családi élménypark, kalandpark várja, ahol vidám, ötletes, szórakoztató attrakciókat élvezve rengeteget tanulhatnak a természetről, és közben szinte észrevétlenül maguk is a világ veszélyeztetett állatfajainak megmentésén fáradozó aktivistákká válhatnak. Az egyre híresebb Dartmoor állatkertben családi napokat, gyermeknapokat, karácsonyi partikat és különleges, hangulatos esküvőket is rendeznek a speciális programokra vágyóknak.

[mnky_ads id=”10553″]

Forrás: Guardian

Állati? emberi?

A bunkó emberek miatt le kellett zárni az állatkertben az Emberszabású házat

Szörnyen fárasztó és nagyon veszélyes – miért csinálja ezt mégis?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük