Életveszélyesen összeverte élettársát – tomboló férfi Alsózsolcán

Életveszélyes állapotban került kórházba egy nő, akit az élettársa bántalmazott Alsózsolcán – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.

Életveszélyes sérülések

A közlemény szerint a férfi kedd délután, szóváltás után súlyosan bántalmazta az élettársát. A nőt életveszélyes sérüléssel vitték kórházba a mentők.
A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást az alsózsolcai férfi ellen.
A gyanúsítottat előállították, kihallgatása után őrizetbe vették, továbbá az ügyészségen előterjesztést tesznek a letartóztatására – közölte a rendőrség.

<<FRISS HÍREK!>>

Életveszélyt okozó testisértés:

Életveszély okozása  minősítő körülmény. Életveszély a halál reális bekövetkezésének lehetősége.
Halált okozó testi sértés esetén az elkövető szándéka a testi sértés elkövetésére irányul, el kell határolni a gondatlan emberöléstől. Mindkét esetben van holttest, azonban a gondatlan emberölésnél nincs bántalmazási szándék. Halált okozó testi sértésnél szándékos a bántalmazási szándék, de az eredmény gondatlanságból következik. Jól meg akarja verni, de nem számol azzal, hogy akár meg is halhat.
Halmazat kerül megállapításra általában, ha az elkövető akár egy, akár különböző magatartásával több sértettnek okozott testi sértést, olvasható dr. Kovács Tamás ügyvéd blogján.

életveszélyes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük