Minden, ami rendőrségi ügy – Elfogták a Bocskai úti ékszerrablás tetteseit is

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 39 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyből 2 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 3 személy vesztette életét, 10 súlyos és 27 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 180 személyt fogott el, közülük 54 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 88 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 256 személyt állítottak elő, köztük 135 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 10 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 107 esetben foganatosítottak.

Ékszerrablás gázpisztollyal

A 36 éves budapesti R. Kevin 2018. február 15-én 11 óra 30 perckor vásárlást színlelve ment be egy Budapest XI., Bocskai úti ékszerüzletbe, majd a nála lévő gázriasztó fegyverrel a bevételt követelte. A férfi gyorskötözővel megkötözte az eladót, majd bezárta az üzlet ajtaját és a kulccsal, a pénzzel, valamint az arany ékszerekkel együtt távozott. A férfi társa a helyszín közelében autóval várakozott a rabláskor, majd együtt elmenekültek.

Az eladó, miután a férfi kiment az ékszerboltból átkopogott a szomszédos üzletbe, ahonnan az egyik alkalmazott átnézett, és ekkor látta meg, hogy mi történt, majd értesítette a rendőröket.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a nyomozók azonosították a 46 éves budapesti H.-né H. Zsuzsannát, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály, valamint a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2018. február 21-én a XIII. kerületi lakásán elfogtak. Még aznap azonosították R. Kevint is, akit egy zuglói társasház pincéjében fogtak el.

A BRFK Rablási Osztályának munkatársai a férfit fegyveres rablás bűntett, míg a nőt bűnsegédként elkövetett fegyveres rablás elkövetésének gyanúja miatt vették őrizetbe.

(Forrás: ORFK)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük