Megrázó körülmények közt elhunyt Babicsek Bernát – Legyen könnyű neki a föld!

„Fájó szívvel, összetörve búcsúzunk barátunktól, kollégánktól Babicsek Bernát harmónikaművésztől, aki a mai napon tragikus körülmények között itt hagyott minket. Ő játszott a Szívósszemű Márta című dalunkban, és vendégünk volt az azt követő SYMA koncertünkön. Egy tehetséges művészt és barátot vesztettünk el a mai napon! Őszinte részvétünk a családjának!„ – írja bejegyzésében az Irigy Hónaljmirigy zenekar közösségi oldalán.

Babicsek Bernát a solymári lakástűz áldozata

Január elsején, 15:45-kor érkezett a jelzés, miszerint Solymáron a Cserje utcában halálos lakástűz történt – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt hozzá. Az épületben egy holttest és egy korábbi tűz nyomai voltak. A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Babicsek Bernát 1979-ben született Solymáron

Az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakán diplomázott, színészetet a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult. Emellett tangóharmonikán játszott, 2006-ban lemeze jelent meg Tangó-harmonika címmel, valamint tagja volt a Paddy And The Rats zenekarnak is. Játszott a Játékszínben, a Szkéné Színházban, a Ruttkai Éva Színházban, a Karinthy Színházban és a Turay Ida Színházban, ahol az elmúlt évadban két előadásban láthatta a közönség: a Fergeteges látogatásban és az Egy szerethető nőben szerepelt. A Centrál Színházban a Liaisonban Pokorny Lia partnereként lépett színpadra, december 30-án is ebben láthatta a közönség.

Csütörtökön még Pokorny Liával játszott együtt a Centrál Színházban

Pokorny Lia az év utolsó napján írta ki facebook-oldalára:

“Figyeljetek! Igazi és önfeledt buliban lehetett részem tegnap Veletek és Babicsek Bernáttal! Újra bebizonyosodott, hogy minden előadás más, és mindig megfűszerezitek valamivel, hiszen Ti is hihetetlen élményekkel gazdagítjátok! Köszönöm Nektek, hogy felejthetetlenné tettétek az év utolsó előtti napját is számomra és remélem, olyan hangulatban léptek át az újévbe, mint amilyen hahotázásokat és önfeledt kacajokat hallottam a nézőtérről. BOLDOG ÉS CSODÁKKAL TELI JÖVŐ ÉVET NEKTEK! 🤩🎉 Gyere, Te, Te izgalmas 2022, tárt karokkal várlak!”

Január 1-én Pokorny Lia megerősítette a tragikus hírt

“Nyáron, két próba között elmentél biciklizni és megláttál egy csapat fehérgalambot. Azt mondtad, soha nem láttál még ennyit. És ez jel. Mi több, jó jel. Hogy nem véletlenül sodorta eléd az élet őket.Így éreztem én is valahogy… hogy nem véletlenül fújt össze minket a szél. Annyi őszinte figyelmet, megértést, elfogadást és türelmet kaptam, amennyi keveseknek adatik meg ezen a világon. Engem megajándékoztál a röppenő fehér galambokkal és Magaddal.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük