Elhunyt idősebb Dárdai Pál

Hosszan tartó, gyógyíthatatlan betegségben hatvanhat évesen elhunyt idősebb Dárdai Pál, a pécsi futball, a PMSC legendás alakja.Dárdai Pál 1973-ban kapott először lehetőséget a Komlói Bányászban az NB I-ben. Kivételes játékintelligenciájára nem egészen két szezon alatt felfigyeltek Pécsett. A pécsi labdarúgás ikonjává vált, összesen 298 elsőosztályú meccset játszott és 68 gólt szerzett – írja a valogatott.blog.hu.

Azon kevés játékosok közé tartozott, akik tízes osztályzatot kaptak a Népsporttól. A PMSC úgy győzte le 1975. február 22-én az Újpesti Dózsát 4:2-re, hogy mind a négy gólt ő szerezte. Annak a mérkőzésnek volt egy családi pikantériája, mégpedig, hogy a báty, Lajos, azon a mérkőzésen mutatkozott be az NB I-ben). Dárdai Pál vitrinjében egy-egy bajnoki és Magyar Kupa (MNK) ezüst díszeleg.

Volt is muszkli rendesen

K. Mayer András így ír a BAMA.hu-n? “Csodálatos dolgokat mesélnek rólad, nagyon tudtál bánni a labdával, és akkora gólokat lőttél, hogy még ma is nagy hévvel, elkerekedett szemekkel mesélik azok a drukkerek, akik látták. Tele voltál erővel – no nem azért, mert az edzőtermekben magadra pakoltál némi izmot, hanem azért, mert falusi gyerekként ki kellett venned a részed a melóból, hordhattad fel a kukoricát a válladon a padlásra. Volt is muszkli rendesen. Ennek köszönhetően aztán mentél megállíthatatlanul, mint egy gőzmozdony. Hja, nem mellékesen nem csak hatalmasakat lőttél, jól is céloztál! Hogy ezt hol tanultad, senki sem tudja: talán Véménden a kukoricaszárakat célozgattad, vagy az ajtófélfát?! Mindegy már, a lényeg, hogy ha lőttél, rendszerint találtál is. Mint például az emlékezetes Újpest elleni meccsen. Nem kérdés, az én állam is leesett volna attól a teljesítménytől, amit 1975-ben nyújtottál: négyet rámoltál be, ezzel nyert a PMSC 4-2-re a Dózsa ellen. Tízes osztályzatot kaptál!”

A képre kattintva kinyílik a BAMA.hu galériája. Fotó: Laufer LászlóVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük