Elítélte a bíróság a magyar sztármágust, Frabatót - Városi Kurír

Sorting by

×

Elítélte a bíróság a magyar sztármágust, Frabatót

Több mint egy évtizede kezdődött annak a hölgyek a kálváriája, aki állítása szerint jóhiszeműen és naivan bízta rá a pénzét Fischl Andrásra, ismertebb nevén Frabatóra, a magát mestermágusnak tituláló férfira.

Hirdetés

Nevezzük Viktóriának

Viktória – aki kérte, így nevezzük, de valójában nem ez a neve – elmondása szerint a férfi azt ígérte neki, hogy tízmillió forintját „megpörgeti”, s rövid időn belül többet kap vissza. Az ajánlat szinte varázslatos volt, ám a valóság ennél sokkal rútabb: a nő sosem kapta vissza a pénzét. Bíróságra ment, s előbb első- majd másodfokon is pert nyert Frabato ellen. A mágust a bíróság csalás miatt egy év felfüggesztett börtönre, valamint 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte. A nő a pénzét polgári peres úton szerezhetné vissza, ha egyáltalán valaha viszontlátja az összeget…

Így kezdődött

– 2008-ban mentem el először ahhoz a férfihoz, akinek ma már a nevét sem akarom kimondani.A következő években pár alkalommal jártam nála, ekkoriban zajlott a válásom, és elmondtam neki, hogy nagyobb összeghez jutok. Azt mondta, ismerőseivel brókercéget akarnak létrehozni, „megpörgeti a pénzt”, a haszon garantált, nem járhatok rosszul. Azzal szédített, hogy fél-egy év alatt 25-30 százalékot kamatozik a pénzem, folyamatos tájékoztatást ad a befektetésről, és persze bármikor kiszállhatok – emlékezett vissza a történtekre Viktória a Blikkben .

A nő elment, hogy a válóperes ügyvédtől átvegye készpénzben a válás után neki járó részt, az útra pedig elmondása szerint a sztárok jósa, Frabato kísérte el, amelyet maga a mágus ajánlott fel.

– Ekkor adtam át neki 10 millió forintot. Eredetileg kevesebbet akartam, de meggyőzött, hogy jól járok. Ezen felül is volt nálam egy nagyobb összeg, és mivel akkoriban rossz környéken laktam, felajánlotta, hogy megőrzi a páncélszekrényében. Tudom, hogy én követtem el hibát, naiv voltam, de erről nem írtunk semmilyen papírt, később pedig már hiába kértem erre… – mesélte a hölgy, aki utóbb már a pénzt is hiába kérte.

Mágikus menekülő útvonal

Viktória állítja, a cikkben, hogy a magát ősi mágusnak hirdető férfi mindig talált kifogást, miért nem tudnak találkozni. Ugyan néhány alkalommal adott pár tízezer forintot, a hölgy ezzel nem volt kisegítve. Szerény körülmények között élt, majd albérletéből is kitették. Eleinte egy munkatársánál húzta meg magát, majd idegenek jóindulata miatt lehetett fedél a feje fölött. Az évek teltek, s ő nem kapta vissza a pénzt. Kétségbeesésében üzenetekkel és hívásokkal bombázta a mágust, majd elkezdett Frabato stúdiójához járni. 2014-ben többször rendőrt hívott rá a mágus, aki zaklatásért fel is jelentette.

– Kétségbe voltam esve, az életem volt a tét. Odamentem, kerestem, de egy idő után már nem is fogadtak. Papírokat helyeztem ki, üzenetet írtam az ajtóra, az ablakokra, de nagy kárt nem okoztam, mégis engem ítéltek el végül zaklatásért, megrovásban részesítettek – mondta Viktória, aki úgy meséli, Frabato egy idő után már azt is tagadta, hogy bármilyen összeget átvett tőle, így végül rendőrséghez fordult.

Frabato ellen 2020 januárjában emeltek vádat csalás miatt

Nem volt pénzem ügyvédre, a beadványokat saját magam írtam kézzel, míg ő neves ügyvédet kért fel, de az igazságszolgáltatásban nem kellett csalódnom, hálás vagyok az ügyészségnek és a bíróságnak, hogy hittek nekem. Évekig ment a per, szembesítettek is. Képes volt a szemembe hazudni, zaklatónak, bolondnak akart beállítani, aki azért indított ellene a hadjáratot, mert nőként nem kellettem neki, holott erről szó sem volt. Én nem közeledtem, ő viszont több alkalommal is túllépett egy határt. Több tanú is mellé állt, védték őt. Nehéz időszak volt, az egészségemet megviselte az elmúlt több mint tíz év, de sosem adtam fel – magyarázta Viktória, akinek ügyében 2021-ben elsőfokon, majd 2022 márciusban másodfokon is ítélet született.

Az ítélet szerint a bíróság bűnösnek mondta ki Frabatót csalás bűntette miatt, amiért egy év börtönbüntetésre ítélték két év hat hónapra felfüggesztve, valamint 300 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá.

– Örültem, amikor a bíróság kimondta: bűnös. Elvette a pénzemet, amit utána ki tudja, mire használt fel, egy biztos, nekem soha nem adta vissza. További jogi lépéseket teszek, hogy visszakapjam, ami az enyém. Bár nem tudom, hogyan lehet behajtani, mert tudtommal semmi nincs a nevén. A tárgyaláson azt vallotta, 107 ezer forint a havi bevétele, a cége és az irodaként szolgáló ingatlan sem az ő nevén van, bár úgy tudom, az I. kerületben lakik egy csodás lakásban, mutogatta az újságban, meg azt is, hogy drága motorral furikázik – mondta szomorúan a nő.

Viktória azért döntött úgy, hogy megszólal, hogy történetével felhívja a figyelmet arra, senki ne kövessen el olyan hibát, mint ő.

(A teljes cikket itt olvashatja)

Itt élünk

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.