Dr. Czeglédy: "elindult az eljárás Magyarország kormánya ellen!" - Városi Kurír

Sorting by

×

Dr. Czeglédy: “elindult az eljárás Magyarország kormánya ellen!”

Erősen megkurtította “karácsonyi ajándékként” a kormány az önkormányzatok bevételeit a járványhelyzetre (és az ebből fakadó „közteherviselésre” hivatkozva). A miniszterelnök magához hivatta a Karmelita kolostorba a Megyei Jogú Városok Szövetségének vezetőit. Nem volt benneköszönet….

Hirdetés

A magyar önkormányzatiság kivégzését, számos magyar település elkerülhetetlen csődjét eredményezheti Orbán Viktor mindenféle érdemi egyeztetés nélkül tett bejelentése az iparűzési adó megfelezéséről,

– közölte Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke. A gödöllői polgármester Facebook-bejegyzésében akkor azt írta, hogy „mérhetetlenül visszataszító” az, hogy

„a magyarok ezreinek halálát okozó koronavírus-járványt használja ki a miniszterelnök arra, hogy leszámoljon a nem fideszes vezetésű önkormányzatokkal”.

Dr. Czeglédy lépett

“Az Alapvető Jogok Biztosa előtt folyamatban van az általam december 25-én kezdeményezett eljárás, amit nyomban január 31-ig fel is függesztett, ugyanis tavaly év végén a fideszes országgyűlési képviselők nem csak arról döntöttek, hogy az alapvető jogok biztosa veszi át az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladatait (ezzel megszüntetve ezt a fontos hivatalt), hanem automatikusan fel kell függesztenie az összes folyamatban lévő eljárást.

Ahogyan megírtam korábban, azért fordultam akkor még az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, mert a Kormány december 24-én csak fideszes (vagy általuk támogatott) polgármester vezette megyei jogú városnak adott működésre (konkrét cél meghatározása nélkül) egy milliárd háromszáznyolcvan millió forintot (Szekszárdnak egy milliárdot).

Így kapott például Győr, Sopron, Veszprém, Zalaegerszeg, de Szombathely nem.”

“Ezt sérti az esélyegyenlőségi törvényben foglaltakat, ennek kivizsgálását kértem, és amennyiben törvénysértést követett el a Kormány, arra való kötelezésüket is, hogy a többi megyei jogú városnak is adják meg ezt a támogatást.

Most bizonyíthatja az alapvető jogok biztosa, hogy tényleg független a fideszes kormányzattól.”

figyujo 1 3 1

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.