Éljen! Behúztunk egy újabb “leg”-et! – Magyarország kapta a legnagyobb büntetést az uniós pénzek elcsalása miatt

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) friss jelentése szerint újra Magyarország kapta a legtöbb büntetést az uniós pénzekkel történt csalások miatt 2016 és 2020 között.

Magyarország a dobogó tetején! – Köszönjük, Orbán?

A korrekció aránya a kifizetések 2,2 százalékát érinti, vagyis az uniós kifizetéseknél ilyen arányban találtak szabálytalanságot, vagy csalást az ellenőrök.

Az uniós átlag ebben az időszakban 0,29 százalék volt, aminek a magyar adat több mint a 7,5-szerese, és a második legrosszabb Bulgária indexének (0.69) pedig a háromszorosa.

Svédország, Lettország, Finnország és Ciprus esetében az ellenőrök nem találtak szabálytalanságot!

Az OLAF idén sem árult el részleteket az egyes ügyekről, azokat csak a tagállamok hatóságai hozhatják nyilvánosságra, így nem tudni, hogy mi az oka a magas korrekciós aránynak.

Öröm az ürömben, hogy csökkent ez az index, tavaly közel négy százalék volt. A hatóságok együttműködése időközben javult az uniós szervekkel: A magyar hatóságok által kivizsgált ügyek kétharmadában vádemelés történt – írja az Euronews.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

 

csal

3 thoughts on “Éljen! Behúztunk egy újabb “leg”-et! – Magyarország kapta a legnagyobb büntetést az uniós pénzek elcsalása miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.