Éljen és virágozzék a szabad pálinkafőzés! Ezt nyertük. Meg Mészáros Lőrincet, de azt tokkal-vonóval!

A Kedves Vezető Becsehelyre hajtatott. Hajtatott, mondom, azzal a szimpla konvojjal, amivel időnként szokott. Néhány tucat őr, páncélautók, de semmi lánctalp. Puritánok ezek, na!

Gondolom, mert nincs egy rohadt repülőtér sem a közelben,

a böhöm nemkormányzati-kormányzati meg nem helyből felszálló, hogy verné meg az isten azt is. A helikopter meg, tudják, a rendőrségi luxus, ami „csak” úgy van, mert hátha a mi kis életünk, a Szíjjártó Peti megéhezne, de bokros hivatali teendői, munkahelyek megmentése, az Adrián ívnak a halak, vagy a hirtelen felszökött gyomorsava miatt, a kéklámpás szolgálati merci már nem elég gyors. Szóval a „dógozós” helikopter bőrülését lehet összecuccolta valaki, vagy a lófütty tudja, olajcserés, kéne bele új hifi, a szerviz meg zárva, ezért a kormányzati kapkodó is felejtős opció.

Így maradt a puccos vonulás

Közút, gondolom lezár, kékvillogók villognak, sofőrök sziszegnek, Kedves Vezető végigizgulja az utat, merthogy piros betűs ünnep, meg kell adni a módját, ha már a szabadságot robognak ünnepelni. Hátja!

A szabad pálinkafőzés ünnepét.

Értik, nem! Ezt sikerült kivívnunk, így közösen, itt csodaországban. Patent! Egészségügy, oktatás, szabad sajtó, normális világ, kuka.

Éljen és virágozzék a szabad pálinkafőzés!

Ezt nyertük. Meg Mészáros Lőrincet, de azt meg tokkal-vonóval

Tán kissé hátborzongató, hogy ez az egyetlen szabadság, ami nem büdös a Kedves Vezetőnek. Mert minden más szabadság, tudják: sajtó, vallás, oktatás, az egyén szabadsága, demokrácia meg ilyenek, na, azt tűzzel-vassal írtja a szentem. Mit képzelnek ezek a mocskos libernyákok? Lehet piálni, mint állat. Mi kell ennél több? Legyen ennyi elég!

A Kedves Vezető ajándéka a hálás magyar népnek

Nézem a Kedves Vezető véreres szemét, ahogy nyakalja kivívott szabadsága 52 fokos gyümölcsét, és közben arra gondolok, valójában, abban a koordináta-rendszerben, amiben ő él, neki tökre igaza lehet. Józanul ezt az őrült, szürreális, beteg világot, amit ő formált olyanná, amilyen, ahol az aktuális Kedves Vezető köp a szabadságra, de lassan állami ünneppé szentesíti a szabad pálinkafőzés évfordulóját, na, azt kibírni pia nélkül szinte képtelenség!

Én meg egyre inkább érzem, hogy Rejtő főhősének nagyon igaza van a 14 karátos autó című alapműben:

„ilyen vendégekre lehet világfürdőhelyet bazírozni, amíg a nagybácsi közbe nem lép. A legjobb fürdővendégeket a nagybácsik juttatják bolondházba.”

Nem akarok okvetetlenkedni ezen a szép ünnepen, de jelzem, a nagybácsi itt csoszog már valahol. Ebből baj lesz még.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük