Éljen Kompország, Adyt egye meg a fene – Szombati Lendvaiság

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most szombati gondolatait olvashatják.

Mégis igaza van ennek a Kövérnek….

A Kurultájon tartott beszédében ismét apokaliptikus képet festett a Nyugatról, amelynek

“szellemi bérgyilkosai” megfosztanak “hitünktől és hagyományainktól”.

Jó, tudom, ez első olvasásra hülyeségnek tűnik, és az sem javít a helyzeten, hogy utóbb kiderül, a szellemi bérgyilkosok egyébiránt még “transzhumanisták” is, bármi légyen az. Mindenesetre “vértelen háborút” folytatnak, hogy kiirtsák az emlékezetünket.

Az nem derült ki, ez miért volna jó nekik, de így is elég vérfagyasztóan hangzik

Még az a szerencse, hogy szemben a sátánlelkű nyugatiakkal, keleti jóbarátunk: Putyin nem folytat vértelen háborút, az derogálna neki. Csak véreset. Az mégis más. De mondom: mégis igaza lehet Kövérnek. Ez a rusnya Nyugat legalábbis az ő emlékezetét már sikeresen kiirtotta. Még jó, hogy csak vértelenül. Vele kezdték, hiszen ő a házelnök. (Mégsem kezdhetik Jakabbal vagy Tordai Bencével.) Így aztán a hagyományainkat is elfelejtette, pont, ahogy a szellemi bérgyilkosok szeretik, fene a gusztusukat.

Már amennyiben Ady öröksége a hagyományaink közé tartozik

Ez persze nem egyértelmű, amióta lovagkereszttel tüntették ki és a Nemzeti Alaptantervvel való bütyköléssel bízták meg Takaró Mihály irodalomtörténészt, aki szerint a Nyugat -Ady és társai folyóirata- nem más, mint jelentéktelen zsidó lapocska. De Takaró ide vagy oda, Kövér mégiscsak olvasta Adyt. Híres metaforájára, a “Kompországra” még halványan emlékszik is. (A szellemi bérgyilkosok eszerint félmunkát végeztek.)

Csak épp arra nem, mit jelent.

Ady 1905-ben az “Ismeretlen Corvin-kódex margójára”c. írásában a magyarság tragédiájának tartja, hogy Kompország vagyunk, amely

“legképességesebb álmaiban is csak mászkált két part között Kelettől Nyugatig, de szívesebben vissza”.

Képtelen végleg kikötni az európai, nyugati parton, ahol a szabad gondolkodás terem. Így aztán amikor éppen visszafelé, Keletre hajózunk,

“akinek a homlokán ott vigyázatlankodik a Gondolat, az elveszett.”

Kövér szerint viszont Kompországnak lenni remek dolog

Szó se róla, kissé átírta Adyt. Nem tehet róla, ha egyszer a transzhumanista akárkik megfosztották a hagyományainktól.

Szerinte a Kompország azt jelenti, hogy hidat képezünk Kelet és Nyugat -gondolom, most éppen Putyin és a NATO- között, és ez így is kell, hogy maradjon.

Éljen Kompország, Adyt egye meg a fene

Ha már képes volt jövőbe látóan jóelőre lehazugozni a derék házelnököt:

“Miért hazudjátok, hogy a komp híd?!”

Ha már jövendölés, Ady azt is írta:

“Tehát újból Európa ellen mentek, lovas magyarok? … De mit csináltok velünk, mi is magyarok vagyunk?!”

Mit csinálnak, mit csinálnak…

Hát egyszerűen kiiktatják a nemzeti emlékezetből, aki másfajta magyar hagyományt képvisel, mint a főispános-vármegyés-kakastollas.

Na most akkor ki a hagyományirtó “szellemi bérgyilkos”, házelnök úr?

Forrás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.