Éljen soká! Még vagy negyven évet. Börtönben!

Azért bárhonnan is nézem, a Kedves Vezető életkilátásai nem valami acélosak. Mondhatni, kifejezetten szarok. Nem hörög! Kapát-kaszát lehet visszarejteni a sezlony alá! Nem kívánom én vérét emberünknek, még csak azt sem, hogy talpa alatt fütyüljön a szél. Sőt! Éljen soká! Még vagy negyven évet. Börtönben! Odavaló.

Bár, mi tagadás, újabban elég vagdalthús kinézete van,

és ezek a mókás rángások is megérnének némi szöszmötölést, valamelyik kórházban – biztos azért nem megy, mert retteg a kórházi fertőzéstől, meg a poloskáktól….haha! Vicc volt! Azt csak mi kaphatunk, akiknek éjt nappallá téve, még külföldön is, stadionokat épít a szent törpe. Vagy nem tudták? Nekünk építi! Kórházak, kötszer, meg fertőtlenítőszer helyett. – szóval én vizsgáltatnám magam, hasonló rozoga állapotban, de mi vagyok én neki? Az anyja, vagy börtönorvos, hogy aggódjak érte?

De azt látom, hogy diktátorék és egyéb más korrupt, politikus gazemberek élete elég strapás. Olyan, mint valami ócska hullámvasút. Mélyen kezdik, és ott is végzik. Kivétel nélkül. Közben, persze van a csúcs, de az sem valami felhőtlen, mert nem hülyék ezek – Dehogynem! Hibbant mind! Darabra diliflepnis. – ezért nagyjából tudják, hogy valahol majd az őrült szárnyalás után jön a zuhanás, a végén pedig a beton. Ezért minden kis zökkenőnél beszarnak, néha sikkantgatnak is kicsit. Emiatt aztán jön az arany budi, a repülőzés, kastélyok, jachtok, féktelen zabálások, klientúra-, stadionépítés, ilyenek. Hátha elfelejtenék, hogy a mi a pálya. Persze nem lehet, ezért a vagdalthús kinézet, meg a rángások.

De a vége mindig ez.

Bármennyire is kapálózik, de Gruevszkié, a macedón kollégáé is. Fut még két kört a magyar, orosz, török tesóknál, aztán jön a jól megérdemelt pihenés. Én nyolc-tíz év körül látom a végét a sztorinak. Arany napszemcsi nélkül…Ja! Képzeljék, ez a barom, 17 milliós napszemcsiben pompázott fénykorában. Mondjuk nem lett tőle szebb, csak hülyébb. A mi börtönaspiránsunk azonban nem napszemcsi-párti. Inkább a repülő, kastély jön be neki, meg a stadionok. Ezek legalább sokkal többe kerülnek, de ettől sem lesz szebb a viselőjük. De ez másik történet…. Szóval arany okuláré nem fog kelleni, mert a zárkák ritkán naposak.
A volt pakisztáni góré, Nazav Sharif. Tíz év börtön a hálás néptől. Hm, a lánya is kapott hetet, jelzem szerényen, és minden célzatosság nélkül. Csókpuszi sokszor Rasikának!

Janez Jansa, volt szlovén elnök, nagy cimbije a Kedves vezetőnknek.

Korrupt állat. Két év letöltendő. A napokban még 3 hónap felfüggesztett is ráadásnak, de mit számít már?
Viktor Janukovics, Ukrajna. Tudják, neki volt a szép arany budi-kollekciója. Legalább annyira szeretett repülni, mint a mi kis pilótánk. A családja is hasonló módon ismert volt, mint a mi szent nemzeti családunk, és Janukovics nagyjából akkor parafenomén is volt, mint a mi Kedves Vezetőnk. Ennek is a kezéhez ragadt minden. 2014-ben menekítették Moszkvába, ahol jelenleg is bujdokol. A mai napig körözi az Interpol. A 190 országra érvényes nemzetközi körözés vörös fokozatú.

Ez egy ilyen világ! Nehéz a szemétláda diktátorok, és korrupt kormányfők – meg a kőfaragóké és balett táncosoké is, tudjuk – sorsa. Nehéz lesz ez nálunk is, mert ez bizony determinált. Csodák meg nincsenek. A sorsát nem kerülheti el senki. SENKI!

Ja! Még valami!

Trócsányi, a Kedves Vezető igazságügy minisztere nagyon helyesen azt találta mondani:

„legyünk őszinték, egy volt miniszterelnök, ha bevonul egy börtönbe, annyira nem lehet könnyű a helyzete.”

Igaza van. Szerintem sem! Szeeegény Kedves Vezető! Nem lesz könnyű neki sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük