Sorting by

×

Eljött az igazság pillanata, Pártai Lucia fellebbenti a fátylat a választásnapi időjárásról

A legkülönböző tartalmú és végkövetkeztetésű előrejelzések hangoztak el eddig és úgy gondoljuk, még közel sincs vége a “jóslófájás”-szerű találgatáscunaminak. A vasárnapi győztest mi sem ismerjük, így nem is jósolgatunk. Amit viszont biztosan tudunk, hogy kit kell megkérdezni arról, milyen időjárás lesz a szavazás napján: ki mást, mint Pártai Luciát, az ország kedvenc meteorológusát.

Töredékes pályakép

V.K: Mióta meteorológus?

P.L.: Legyen elég annyi, hogy azoknak az éveimnek a száma kevesebb, amikor még nem voltam meteorológus.

V.K.: Rendben átfogalmazom a kérdést, hány éves az Eumet, az a magán meteorológiai szolgálat, amit még az azóta elhunyt legendás, szintén meteorológus- férjével, Aigner Szilárddal alapítottak?

– Több mint 30, de bárhogy is lesz, ameddig én élek az Eumet-et üzemeltetem, mert ezzel biztosítom Szilárd örökségének fennmaradását.

– Sok sok évig az Aigner-Pártai páros -egymást váltva- ébresztette az ország nagyobbik felét az akkor legnépszerűbb reggeli televízióműsorban, a “Napkeltében”.

– Szép időszak volt, de vége szakadt, amit amikor megtörtént, már nem is nagyon bántunk. Azóta pedig igyekszünk a felszínen maradni, ami Szilárd halála óta egyre és egyre nehezebb, de nem szeretek panaszkodni, márcsak azért sem, mert a meglévő partnereink megrendelései még úgy ahogy szerencsére eltartanak engem is és az Eumetet is.

Pártai Lucia előrejelzése a Városi Kurír olvasóinak

– Szombaton éjjel még esőzések, és némi “látvány-mutatvány” azaz havazás is lehet, de ezek vasárnap reggelre abbamaradnak. Ez azonban nem jelent felhőtlen napsütést, éppen ellenkezőleg:

a szavazni indulók melegebben öltözzenek fel mint azt az utóbbi napokban (mínusz-csütörtök-péntek) megszokták.

Az elkövetkező két hetet nézve, úgy látszik, hogy éppen ez a hétvége a leghűvösebb, majd a jövő héttől elindul újra felmelegedés.

-Összefoglalva?

– Kellemetlen, hűvös időben indulhat az ország választani, de ha addig is valami nemvárt meteorológiai esemény jönne, ígérem, azonnal szólok a Városi Kurír olvasóinak.

– Köszönjük a prognózist és a felajánlást, ezekután követőinknek sem tanácsolhatunk más mint, hogy indulás előtt nézzenek rá az oldalunkra!

Ez történt eddig ma!

 

Pártai Lucia,

 

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Eljött az igazság pillanata, Pártai Lucia fellebbenti a fátylat a választásnapi időjárásról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.