Eljött Schmitt Pál ideje (?) - Sporthagyományőrző koordinátor lesz - Városi Kurír

Sorting by

×

Eljött Schmitt Pál ideje (?) – Sporthagyományőrző koordinátor lesz

Emlékeznek még Schmitt Pálra? Tudják, Ő volt az, aki köztársasági elnökként 2012-ben nagy vihart kavaró plágiumügybe keveredett, amikor a HVG kiderítette, hogy kisdoktori disszertációja majdnem teljes egészében más szerzők műveinek szó szerinti fordítása. A Semmelweis Egyetem szenátusa akkor visszavonta doktori címét, ő pedig hosszas méltatlan huzavona után lemondott államfői tisztségéről.

Hirdetés

Most jött el az ideje, hogy elővegyék?

Magasabb szintre léphet a sporthagyományőrzés Magyarországon, miután több, ezzel foglalkozó szervezet Schmitt Pált, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagját kérte fel a tevékenység hazai koordinálására; a volt köztársasági elnök jelezte, szívesen vállalja a feladatot

– közölte az MTI a hírt.

Schmitt Pál elmondta, többek között id. Lomnici Zoltán (korábban a legfelsőbb Bíróság elnöke) az Aranycsapat Testület elnöke részéről érkezett felé egy megkeresés arra vonatkozólag, hogy a sport területén fogja össze a hagyományőrzést.

„Egy önkéntesekből álló testület létrehozásában gondolkodunk, és a célunk az lenne, hogy a jövőben senkiről se feledkezzünk meg, aki a magyar sportnak valaha dicsőséget szerzett, és a születésének, a halálának, vagy a győzelmének veretes évfordulója van”

– hangsúlyozta Schmitt Pál.

“…elismert és feddhetetlen szervezetekkel” akar dolgozni…

A Magyar Olimpiai Bizottságot 21 éven át vezető sportdiplomata rendkívül fontosnak tartja, hogy a fiatalok jobban megismerjék azokat a magyar sportolókat, akik egykor eredményeikkel nemzetközi szinten is felhívták a figyelmet magukra és az országra. A Nemzet Sportolója címet is viselő Schmitt Pál hangsúlyozta:

„a megalakítandó ernyőszervezet munkájában csak a valóban elismert és feddhetetlen szervezetek vennének részt”.

Forrás

Schmitt

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.