Ellenállást hirdetett kongresszusán a Jobbik

Ellenállást hirdetett az Orbán-rendszer leváltása érdekében a Jobbik a párt szombaton, Budapesten tartott huszadik kongresszusán.

Változás nincs a Jobbik gondolkodásában

Az eseményt követő sajtótájékoztatón Sneider Tamás pártelnök elmondta: „változás nem történt a Jobbik gondolkodásában”, csupán az aktuális helyzethez szabott, a következő évek feladatait, céljait és identitását összegző dokumentum született.

A politikus azt emelte ki: legnagyobb taglétszámú és legtöbb szervezettel rendelkező ellenzéki pártként nagy a felelősségük abban, mit képviselnek a kétharmados kormánytöbbséggel szemben egy olyan rendszerben, „amely egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt”.

A magyar név a lopás szinonimája lesz

Lassan attól kell félnünk, hogy a magyar nevet szinonim fogalommá fogják tenni a lopással és a tolvajlással az egész világban, és ilyen szégyenben kell élnie a magyarságnak – fogalmazott, hozzátéve, mindent meg kell tenni, hogy ez ne történhessen meg.

Mint mondta, elsősorban nem a súlytalanná tett parlament falai között kívánják megvalósítani az ellenállást.

A fontos teendők között említette a demográfiai trendek megfordítását, a Gyurcsány-kormány időszakánál is sebezhetőbb gazdaság megmentését, a szolgalelkűség uralta ország morális helyzetének javítását.

Egy büszke, öntudatos magyar nemzetet szeretnénk látni – jelentette ki a Jobbik elnöke, ezt nevezve kiáltványuk talán legfontosabb részének.

A Jobbik keresztény nemzeti párt

Sneider Tamás jelezte: a Jobbik – múltjából fakadóan – keresztény nemzeti pártként határozza meg önmagát a most elfogadott kiáltványban.

A párt parlamenti képviselőcsoportját vezető Gyöngyösi Márton arról beszélt, a kongresszus megmutatta, hogy a Jobbik egységes, stabil és növekedő párt, amely „tudja, honnan jött, tudja, hová tart és céljai vannak”.

Közölte, hogy a delegált küldöttek 85 százaléka vett részt a tanácskozáson.

Mint mondta, a kongresszus egyhangú szavazással fogadta el A nemzeti ellenállás kiáltványa című dokumentumot, ezzel is mutatva, hogy a párt teljes egységben sorakozik fel komoly céljai megvalósítására.
Hozzátette: a Jobbik a nemzeti együttműködés rendszerével szemben határozza meg magát, „mindenkinek, aki kormányváltást, rendszerváltást szeretne ma elérni Magyarországon, legyen hiteles alternatívája”.

A taglétszám érdemben nem változott

A politikus jelezte: a Jobbik hamarosan bemutatandó európai parlamenti választási programjának három központi üzenete lesz.

Ezek egyikeként a külső veszéllyel, vagyis a migrációval szembeni küzdelmet nevezte, másodikként az olyan szociális problémákat, mint például az elszegényedés vagy az elvándorlás, a harmadikként pedig azt az autonómiát említette, amely a határon túli magyarság szülőföldön megmaradásának garanciája lehet.

Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője egy kérdésre – pontosabb adatokat később ígérve – azt közölte, taglétszámuk „érdemben nem változott” az elmúlt egy év során. Arról nem tudott pontos adatokkal szolgálni, hogy a tanácskozás ötszáz résztvevője közül hányan voltak küldöttek, hányan vendégek.

A szövetségi politika nincs napirenden

A szövetségi politikájukkal kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta, ez a kérdés most nincs napirenden, de „olyan pártokkal nagyon nehéz bármilyen szinten együttműködni, amelyek az elmúlt évtizedekben részt vettek Magyarország kifosztásában”. Egyaránt ebbe a politikusi körbe sorolta Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort.

Közlése szerint az LMP-vel való kapcsolat a kongresszuson nem került szóba és tudomása szerint erről a pártelnökség sem döntött.

( Forrás MTI)

 

Körmendi Zsuzsa

Körmendi Zsuzsa

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük