Connect with us

Banánköztársaság

Perintfalvi Rita: tényleg az ellenzék akarja kicsinálni a szabad sajtót?

Perintfalvi Rita: aki gyűlöletet vet, halált arat
Megosztás

Ahogy követem a napokban a független magyar sajtó elleni kemény kritikákat és támadásokat, csak kapkodom a fejem – kezdte közösségi oldala bejegyzését Perintfalvi Rita lelkész, aki így definiálja magát: „kommentárokat írok a jelenhez egy feje tetejére állt világban. Hogy megtanuljunk újra embernek lenni.”

„…mi fogjuk bevégezni azt a munkát, amit Orbán elkezdett…

Mert bár a kritika mindig lehet jogos – ha ténylegesen van alapja – és persze lehet szubjektíven és személyes ízlés szerint is ítélkezni bizonyos sajtótermékek felett, de azt nem gondolom helyesnek, ha most generálisan egy olyan folyamat indul el, ami teljes bizalmatlanságot gerjeszt a független magyar sajtóorgánumokkal szemben (például Telex, 444, HVG stb.). Hiszen ezek még mindig azok a csatornák – akkor is, ha ők is követnek el hibákat vagy úgy és olyasmit is írnak, ami bizonyos ellenzéki politikai szereplőknek éppen nem tetszik – ahol még olvasóként, ha szűrve is, de képet kaphatunk a valóságról.

Ha éppen az ellenzéki oldal kezdi el most a teljes olvasói bizalmatlanság kiépítését és a független sajtó elhiteltelenítését, akkor pont mi fogjuk bevégezni azt a munkát, amit Orbán elkezdett. Vagyis a szabad magyar sajtó teljes felszámolását.

És engem ez a gondolat megrémít

Józanságra intenék mindenkit, akinek hatalma van a közvélemény formálásában, hogy rövidtávú, önös érdekből ne cselekedjen olyasmit, ami rendkívül súlyos károkat okozhat hosszútávon a teljes magyar szabad sajtónak! Lássuk már tisztán, hogy hol van a valódi ellenség!

Amúgy le vagyok döbbenve azon, hogy így most a választások után semmivel sem lett nyugodtabb a politikai tér, mint a választások előtt. Pedig az a feszültség már szinte elviselhetetlen volt. És most pedig egyre inkább irritálóvá válik. Nagyon sokan már nyugalomra vágyunk, nem újabb és újabb hisztériákra. Közben olvasom a tudósítást a kormány legnagyobb szennylapjában, a Magyar Nemzetben a tegnapi rendkívül súlyos kij.evi bom.bázásról, amelyben az or.osz had.sereg egy olyan gyermekkorházat vett célba, ahol 600 rákos kis beteget ápoltak. A bom.bázás során 31-en megha.ltak, köztük 4 kisgyermek! S mellettük van még 117 seb.esült, ebből 10 gyermek, akik közül még nagyon sokan megha.lhatnak a napokban. És a Magyar Nemzet – hogy tényleg az ég szakadjon arra, aki ezt a cikket meg merte írni (!) – a legócskább or.osz propagandát terjeszti, miszerint az uk.ránok bo.mbázták saját magukat amerikai légvé.delmi rak.étákkal! Persze, mert az ukr.ánok ennyire hülyék!

Az eszem megáll, de tényleg

Most tényleg azt akarjátok, hogy 2-3 év múlva már az összes magyarországi médium ezt az or.osz szart terjessze? Mert ez fog történni, ébresztő!

A szabad sajtót nem számolhatjuk fel ellenzéki oldalról! Hát tényleg nem értitek, hogy milyen következményei lesznek ennek hosszútávon?

OV meg a haverja Pu.tyin jót röhög a markában, hogy a magyar ellenzék annyira lúzer, hogy kicsinálja a saját sajtóját! Én ez ellen tiltakozom! Szóval józanság és politikai önmérséklet, kérem szépen!

Kapcsolódó

Szerző