Az ellenzék nyilvános harci tánca

Mindenki megbolondult a melegtől, vagy mi van? Egyáltalán nem esem pánikba egy-egy helyi vitától, a göditől sem. Tudom, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzatok 99 százalékában minden kormányzati intrika ellenére jól működik a közös kormányzás. De az ő tekintélyüket is rongálhatja az 1 százalék nyilvános harci tánca.

Az istenért, hát nem vesszük észre,

hogy a köztársaságpárti ellenzék legfontosabb érettségi vizsgatétele a közös, koalíciós kormányzás képességének bizonyítása? Semmi jogom senkit kioktatni, kevés politikai hiba van, amit ne követtem volna már el magam is. De van néhány elemi szabály, amelynek betartását minden választó joggal várja el.

Néhány szerény példa:

 • 1. Nem készítek hangfelvételt a szövetségeseimmel való beszélgetésről, ha nem egyeztünk meg ebben mindnyájan előre. Vice és versa.
 • 2. Akkor sem készítek, ha úgy vélem, a vitapartnereim készítenek, és ezt előre ki akarom védeni. Vice és versa.
 • 3. Ha valaki eljuttat hozzám egy ilyen felvételt, nem hozom nyilvánosságra, hanem leülök a többi párttal, civil partnerrel, tisztázni az ügyet.
 • 4. Nem megyek bele a különböző hangfelvételek háborújába. hanem leülök… Innen lásd mint fent.
 • 5. Nagy a kísértés, de még a sajtóban sem üzengetek. Pont ez az, amit a kemény magon túl minden választó utál. Legalábbis azelőtt nem üzengetek, mielőtt leülök. ..lásd ismét mint fent.
 • 6. Ha országos vezető vagyok, végképp nem szállok be nyilvánosan, (nem mintha én mindig kibírtam volna), hiába gondolom, hogy az én emberemnek van igaza, hanem előbb leülök… Lásd mint fent.

Normális, ha akár a szövetséges pártok között is van verseny

Pártok, hát versenyeznek. Amiben és ameddig lehet. De nem szállnak be egy eleve veszít-veszít játszmába! De most komolyan, mit nem lehet ebben megérteni?

Forrás

Vásárhelyi Mária

Egy hozzászólás itt: “Az ellenzék nyilvános harci tánca

 • Avatar
  2020.08.06 - 14:01
  Közvetlen hivatkozás

  Tudjuk! Ha az oroszlán eszik, akkor a hiénák -tisztes távolságból- járkálnak-: körülötte! Ha egy sakál eszik, a többi-: neki ront, s kezdődik a sivítás!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük