A Demokratikus Koalíció (DK) béremelést kér a pedagógusok számára. A DK alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) joggal háborodott fel azon, hogy a pedagógusok 38 százalékkal kevesebbet keresnek, mint más diplomások.

Az önkormányzatoknak is van módjuk az oktatás támogatására

Niedermüller Péter hozzátette, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint az oktatásban 4534 üres álláshely van.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, az önkormányzatoknak is lehetőségük van arra, hogy támogassák a minőségi oktatást és a pedagógusokat. VII. kerületi polgármesterjelöltként bejelentette, hogy amennyiben nyer az októberi helyhatósági választáson, akkor Erzsébetvárosban felújíttatják a leromlott állapotú, kihasználatlan önkormányzati lakásokat, és azokat fiatal pedagógusoknak kínálják fel.

A VII. kerületben Tarlósnak nincs támogatottsága

Más témában kérdezték Niedermüller Pétert azokról a közvélemény-kutatásokról, amelyek szerint Tarlós István főpolgármester növelte előnyét Karácsony Gergellyel szemben. Mint mondta, rengeteg felmérés jelenik meg, és „az egyik ezt mutatja, a másik azt”. Hozzátette, személyes tapasztalatai alapján a VII. kerületben Tarlós Istvánnak semmilyen támogatottsága nincs.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője ehhez azt fűzte hozzá, hogy az Iránytű Intézet kutatása szerint a két jelölt fej-fej mellett áll, a támogatottságuk különbsége hibahatáron belül mozog. Úgy gondolják, hogy a különbség nőni fog, méghozzá Karácsony Gergely javára – jegyezte meg.

Niedermüller Pétert kérdezték azokról a plakátokról is, amelyek Orbán Viktor miniszterelnök által mozgatott bábként ábrázolnak négy politikust, Tarlós Istvánt, Puzsér Róbertet, Thürmer Gyulát és Berki Krisztiánt. A DK alelnöke azt felelte, a demokrácia igazi botránya az, hogy a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely „feketén-fehéren megmondta”, akkor lesz pénz a főváros fejlesztésére, ha a kormánynak tetsző jelölt nyeri el a főpolgármesteri címet.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét