Ellenzéki polgármesterek üzenete Orbánnak: ha már segíteni nem tud, legalább ne nehezítse a munkánkat

Ha már segíteni nem tud, legalább ne nehezítse a munkánkat – reagáltak a kormány által bejelentett önkormányzati elvonásokra a budapesti ellenzéki polgármesterek.

Támogatjuk, hogy a kormány válságkezelése nagyságrendjében is reagáljon végre a gazdasági és szociális válság súlyosságára. Csalódást kelt azonban, hogy ma a kormány egy igazságtalan megszorító csomaggal kezdte a válságkezelés második ütemét

– írja közös közleményben tizennégy fővárosi ellenzéki polgármester azután, hogy a kormány bejelentette, a válságkezelés ürügyével milliókat von el a pártoktól, multiktól, bankoktól és az önkormányzatoktól is azzal, hogy a gépjárműadó-bevételükre igényt formál.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere szerint

 

Igazságtalan a megszorítás,

mert a felsorolásból feltűnően kimaradtak azok a gazdasági szereplők, akik az elmúlt években szinte kizárólag állami és uniós forrásból tettek szert hatalmas vagyonokra, és kimaradt a kormány által Budapesten megvalósítani kívánt, zömében sportcélú látványberuházások átgondolása is – írták a polgármesterek.

Az megszorítás, hogy a kormány újabb bevételeket akar elvenni az önkormányzatoktól, mert veszélyezteti, helyenként ellehetetlenít az önkormányzatok járvány elleni védekezését és szociális válságkezelését.

A forráselvonás megnehezíti

az egészségügyi ellátásban, az idősgondozásban, a gyermekétkeztetés biztosításában végzett munkát – írja a tizennégy budapesti ellenzéki polgármester. A kormány lépésének kárvallottjai éppen azok a rászorulók lesznek, akiknek most különösen nagy szükségük lenne a segítségre lakóhelyükön – írják.

A levél írói felszólítják a kormányt,

hogy a válságkezelés során az önkormányzatokat tekintse partnernek, a helyi válságkezelést ne megszorítással sújtsa, hanem támogatással segítse.

“Vagy – hogy a miniszterelnököt idézzük – ha már segíteni nem tud, legalább ne nehezítse a munkánkat”

– írják, együttműködést kérve a kormánytól, és felszólítva, hogy a gazdasági és szociális válságkezelés lépéseiről haladéktalanul kezdjen egyeztetést az önkormányzati szövetségekkel.

figyu

Egy hozzászólás itt: “Ellenzéki polgármesterek üzenete Orbánnak: ha már segíteni nem tud, legalább ne nehezítse a munkánkat

  • 2020.04.04 - 19:12
    Közvetlen hivatkozás

    Szerintem ha viszik a gépjárműadót , vigyék ! Helyette a kereszténység jegyében lássák el az összes falu és város rászorulóját a szart sem értő fideszes fiatal senkik / kdnp is / saját zsebből , esetleg a lölö támo-
    gatásával !

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük