Ellenzékinek már adományozni is tilos

A Fidesz vihet bejglit egy kórházba, a Jobbik nem adhat fogyatékos gyerekeknek játékot.

Miközben a fideszes képviselőjelöltek a legnagyobb nyugalomban oszthatnak saját nevükkel felcímkézett tojást és tejet vagy éppen laptopot az időseknek, ellenzéki politikus már nem adhat adományt egy fogyatékos gyermekeket nevelő intézménynek. A jobbikos Mirkóczki Ádám ugyanis hiába szeretett volna segíteni, a – Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó – megyei fenntartó egyszerűen nem engedte. Indoklás nincs.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője – egyben egri választókörzeti jelöltje – a Magyar Nemzetnek elmondta, karácsonyi adományozásuk után maradt még pénzük, ezért felkeresték Heves megyében az egyik fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő intézményt, hogy szívesen segítenének nekik. (A pontos nevet szándékosan nem mondta, mert – ahogy a politikus fogalmazott – nem akarja őket kellemetlen helyzetbe hozni.) Az ottani vezető tájékoztatása szerint leginkább különböző korú gyermekeknek készült készségfejlesztő játékokra lenne szükségük, ezért a jobbikos politikus és csapata több tízezer forintért vásárolt ilyeneket. Az volt a megállapodás, hogy az átadásból nem csinálnak sajtóeseményt, néhány fényképet is csak akkor készítenek, ha az intézmény is hozzájárul.

A tegnapra tervezett találkozás előtt néhány nappal azonban a megyei fenntartó közbenjárt, és le kellett fújni az egészet. A laphoz is eljutott e-mail szerint ugyanis a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltsége jelezte, nem támogatja az adomány átadását. Azt elismerték, hogy Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselőként „természetesen az intézménybe beléphet”, de azt is hozzátették, „tisztelettel kérjük, hogy adományt ne vigyen”. Az viszont az üzenetből nem derült ki, hogy a szociális területért felelő Sinka Zsolt megyei igazgató miért nem szeretné, hogy a fogyatékos gyermekek készségfejlesztő játékokhoz juthassanak, még ha jobbikos képviselőtől is.

A képviselő egy kollégáját kérte meg mint magánszemélyt, hogy vigye el az ajándékokat az intézménybe, így azok végül eljutottak a gyerekekhez.

Mirkóczki Ádám szerint senkinek se legyen illúziója, ha a térség fideszes képviselője, Nyitrai Zsolt tervezett volna hasonlót, még a helyi televízió is élőben adta volna.

A Jobbikon kívül más ellenzéki pártnak is tiltották már meg a jótékonykodást. A Demokratikus Koalíciónak (DK) például Pécsett az ételosztást.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük