Elmaradhat a Strand Fesztivál és a B My Lake is – csak a bizonytalanság biztos….

Elmaradhatnak a nyár végére tervezett fesztiválok. Az ATV Híradónak nyilatkozó zenészek, producerek és szervezők szerint szinte biztos, hogy lefújják a koncerteket. Végleges döntés várhatóan a szerdai kormányülésen születhet.

Bizonytalanság….

A Sziget Zrt. vezetője úgy látja,

ha a kormány nem oldja fel az 500 főre vonatkozó létszámkorlátot a zenei rendezvényekre vonatkozóan, akkor értelemszerűen nem lehet majd megtartani azt a néhány fesztivált sem, amelyek a nyár utolsó két hétvégéjére időzítették a programjaikat.

A bizonytalanság érinti például a Szegedi Ifjúsági Napokat, a B My Lake fesztivált vagy a Strand Fesztivált Zamárdiban.

„…jobb lett volna, ha az egész szezon elmarad…”

A Szabó Benedek és a Galaxisok nevű népszerű hazai fesztiválzenekar frontembere az ATV-nek azt mondta, talán jobb lett volna, ha az egész szezon elmarad, így kevesebb lett volna a bizonytalanság is. Hozzátette: szerinte

azok buknak a legtöbbet, akiknek nincs más bevételi forrásuk, csak a zene.

Ugyanezen a véleményen van „Yank” zeneszerző és zenei producer is, aki szerint a kisebb bandák és kevesebb embert megmozgató zenészek jobban tudtak alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Úgy fogalmazott:

egyelőre mindenki reménykedik, hátha lesz esély a két hetesre rövidült fesztiválszezon megtartására.

Közben sokan lemaradtak a kedvenc nyári programjukról és csak arra várnak, hogy jegyet válthassanak valamelyik programra augusztus második felében.

Forrás

koronavírus-fertőzöttek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük