Elmaradt a műtét, meghalt a kirúgott szívsebész betege – dübörög az egészségügy!

Székely Lászlót az ország egyik legelismertebb szívsebészét két hete rúgták ki miután kiderült külsős orvost hívott egy speciális operációhoz segítségül. A Népszava most azt írja meghalt Székely egyik betege akin egy olyan operációt kellett volna végrehajtani amit lényegében csak Székely végzett eddig az országban.

A Népszava részletesen ismerteti a most elhunyt férfi esetét:

„ Az 55 éves férfinak egyszerűen átszakadt a főverőere. Pedig akár meg is operálhatták volna. Július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben. Kiderült, hogy a betegnek speciális egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége. Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, a Székely László elbocsátása már zajlott. Így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg.

Magyarországon eddig öt ilyen eszközt ültettek be, ebből négyet Székely doktor végzett. Úgy tudjuk: a főorvos elbocsátásakor jelezte a kórház vezetésének, hogy a férfi és még két hasonló állapotú és ugyanilyen eszközre váró betege műtétre vár.”

Székely műtétre váró betegei közül heti egyet Szolnoky Jenő, a Honvédkórház szív-, ér-, és melkassebészeti osztályának osztályvezető főorvosa fog megoperálni, mert csupán ő rendelkezik azzal a szaktudással az országban mint a kirúgott szívsebész – írta az index.hu.

Az elbocsátott szívsebész mellett az országban ő az egyetlen szakember, akinek hasonló tapasztalata van ebben a műtéti eljárásban.

 

Eddig 54 kollégája, és több mint 1100 beteg írt alá petíciót, követelve a szívsebész visszahelyezését az intézetbe.

De a jelek szerint a politika hajthatatlan.

Kásler vétózta meg…

A Népszava úgy tudja, hogy Székely visszaalkalmazásáról, illetve arról, hogy felmondás ideje alatt végezhessen műtétet a kedden felmondott egészségügyi államtitkár és a kardiológia intézet vezetése között megegyezés született, de végül ezt az Emberi Erőforrások Minisztere Kásler Miklós megvétózta.

Kérdéses mi lesz azzal a közel 100 beteggel akiket Székelynek kellett volna megoperálnia.

(forrás: merce.hu)

Cáfolta az Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója

az Indexnek, hogy az ő intézményükben halt volna meg az elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege. Sőt, Andréka Péter szerint az illető még a nyilvántartásukban sem szerepelt.

Népszava úgy értesült: nem sokkal azután, hogy elbocsátották a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből az ország egyik legjobb szívsebészét, meghalt egyik korábbi, műtétre váró páciense. A lap úgy tudja, hogy az 55 éves férfinak átszakadt a főverőere, pedig akár meg is operálhatták volna.

„A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem. A szóban forgó beteg sajnálatos módon a salgótarjáni kórházban halálozott el. A GOKI teljes dokumentációját áttekintve, 2018.07.30-án kereste fel az intézményt, ahol diagnózishoz jutottak. A beteg korábbi sorsáról a GOKI-nak semmilyen további információja nincs”

– írta a főigazgató.

Felmondott a Honvédkórház orvosigazgatója

Lakat kerülhet a Honvédkórházra?

Megfenyegették az orvosokat, többen ismét vállalják a túlmunkát a Honvédkórházban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük