Elmebaj! Betört az ablak – Örkény vagy Moldova is írhatta volna a budakeszi jegyzőkönyvet

Pontosan tudom, hogy a Városi Kurír olvasói aligha böngésznek önkormányzati jegyzőkönyveket. Mégis arra kérem mindannyiukat, figyelmesen olvassák el, amit alant látnak, mert benne van a működésképtelen Fidesz-Magyarország minden kínja, keserve egy tornatermi ablak kapcsán. A bikkfanyelvért felelősséget nem vállalunk!

Gyúrjunk rá, hiszen új dimenziók nyílnak meg előttünk!

Ne feledjük: egy betört ablak miatt indult be (vagy inkább nem) a NER hatalmas apparátusa.

(Szó szerinti idézetek Budakeszi önkormányzatának jegyzőkönyvéből. Nehéz, de szép olvasmány.)

„Határidő: azonnal állásfoglalást az iskola Knáb János utcai épületének, tornacsarnokának használatával kapcsolatban. Ott anomáliák merültek fel a használattal kapcsolatban. Azt szeretné az önkormányzat, ha tájékoztatná a tankerület az önkormányzatot, miért adódtak problémák, változások. Külön szavaznánk a kettőről. Először az eredeti határozatról indítanám a szavazást.

7 fő képviselő, 7 igen, nem szavazat nélkül és tartózkodás szavazat nélkül a Képviselő-testület a következő határozati javaslatot fogadta el:

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 389/2019. (IX. 26.) Kt. határozata a Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnokának felújítása tárgyában

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy Nagy Sándor István építésügyi-igazságügyi szakértővel jogi megfelelőségi igazolást követő aláírás mellett szerződést kössön a Budakeszi, 2285 hrsz-ú természetben Budakeszi, Knáb János utca 60. alatti tornacsarnokon elvégzendő helyreállítási munkák felmérése tárgyában. A felmérésre, tervezésre, szöveges dokumentáció és árazatlan költségvetés elkészítésére a fedezetet bruttó 420.864.- Ft összeg erejéig az önkormányzat költségvetéséről szóló 3/2019. (11.15.) önkormányzati rendelet Dologi kiadások sora terhére biztosítja.

Felelős: dr. Győri Ottilia polgármester Határidő: a döntést követő 15 napon belül

Szemle a tornacsarnokban

Ohr Alajos alpolgármester: Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy 7 igen, tartózkodás és ellenszavazat nélkül a Képviselő-testület elfogadta a határozati javaslatot. Most a tankerület megkeresésével kapcsolatos, másik határozati javaslatról indítanám a szavazást, amit az előbb említettem.

Tömösi Attila képviselő: Voltunk kint szemlén, ebben a tornacsarnokban. Én azt szeretném csak kérni, hogy finoman kérjük meg őket arra, hogy a kitört ablakokat pótolják. Mert jön a tél, a gyerekek fáznak. Eddig 3 ablak volt betörve, és azt mondták, ha nagyobb lesz a probléma, akkor megcsináltatják. Az nem megoldás.

Szabó Ákos Péter képviselő: Köszönöm szépen. Én annyival egészíteném ki, hogy megvizsgáljuk, ilyenkor mi a helyzet, kitalálunk valamilyen metódust. Mert az iskola bejelentette, hogy a tornaterem részéről is be van törve az ablak. Például, az iskola megcsináltatja, a tankerület kifizeti. Az átfutási idő rövid legyen, ne legyen beüvegezetlenül.

dr. Szelenczy Gabriella jegyző: Bocsánat, én azt hiszem, ez teljesen belső ügy. Abba nem szólhatunk bele, hogy ezt ők hogy bonyolítják. De gondolom, van biztosításuk. Feltehetően kifizetné a biztosító.

Fázni fognak a gyerekek

Tömösi Attila képviselő: Köszönöm. Nem bonyolítani szeretném, és természetesen belső ügy, de a mi gyerekeink járnak oda. A városunk gyerekei. Mégis úgy gondolom, szólni kell a tankerületnek, és felhívni a figyelmét erre.

Szabó Ákos Péter képviselő: Köszönöm szépen. Ugyanezt szerettem volna mondani. Hozzátenném, hogy 150×150 centiméteres nyílászáró hiányzik. Tehát olyan nyílászáró, ami nem zár. Érthetetlen, hogy ez a tankerületnél nincs szabályozva.

Czifra Zsuzsanna képviselő: Elnézést, én is hozzászólnék ehhez. Ugyanannál a tankerületnél dolgozunk Biatorbágyon. És nálunk, ha betörik egy ablak, arra árajánlatot kérek. Majd küldök, illetve aláírok egy kötelezettségvállalási nyilatkozatot. Beküldöm, arra visszajeleznek, és 3-4 napon belül ki van javítva az ablak. Nem értem, miért kell ezen vitatkoznunk. Az intézményvezetőnek kell eljárnia, és megsürgetnie, hogy a saját intézményében ki legyen javítva az ablak.

  1. Szelénczy Gabriella jegyző: Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem kétségbe vonom, hogy nekünk ezzel kapcsolatban nem kéne szólnunk. Csak magát, hogy ők azt hogy bonyolítják intézményen belül, arra nem biztos, hogy adhatunk mi tanácsot.

Felszólítás kell?

Ohr Alajos alpolgármester: Véleményem szerint lehet, hogy fel kellene szólítani magát a tankerületet, és az iskolát is, hogy haladéktalanul intézkedjen.

Sigmond Bertalan képviselő: Szerintem teljesen abszurd, hogy ez egyáltalán a testület elé került. Ezt főleg lakossági tájékoztatásnak szántam. Nem kellene, hogy idáig jusson.

Tömösi Attila képviselő: Szerintem is teljesen így igaz. De sajnos ide került. És azért került ide, mert gond van. Az is gond egyébként, amit a mellettem ülő Képviselő asszony is mondott, hogy hogy működik Biatorbágyon, sajnos sok idő. Mert, ha betörik egy ablak, és -20 fok van kint, még árajánlatot is kell kémem, arra várni 3-4 napot, hogy a tankerület megcsináltatja, vagy nem, az nem megoldás. Ilyen esetekben azonnali intézkedéseket várnék el.

Páczi Erzsébet képviselő: Igen. Azt foglaljuk bele, hogy nem tartja a Képviselő-testület megfelelőnek az eljárást és kéri, hogy haladéktalanul intézkedjen.

Ohr Alajos alpolgármester: Rendben, azt kérdezném, hogy ragaszkodtok-e ahhoz, hogy ezt határozatba foglaljuk, vagy pedig megbízzuk a hivatalt, hogy írjon levelet. Szerintem, mivel a két dolog különböző, először arról szavazzunk, hogy a Tankerülettől kérjünk tájékoztatást a tornacsarnok használatával kapcsolatban.

7 fő képviselő, 6 igen, nem szavazat nélkül és 1 tartózkodás szavazattal a Képviselő-testület a következő határozati javaslatot fogadta el:

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 390/2019. (IX. 26.) Kt. határozata a Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnokának hasznosítása tárgyában

Egy betört ablak, sok levél

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy kérjen tájékoztatást az Érdi Tankerületi Központtól a Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnokának hasznosítása tárgyában.

Felelős: dr. Szelenczy Gabriella jegyző Határidő: azonnal

Ohr Alajos alpolgármester: Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy 6 igen, 1 tartózkodás mellett a Képviselő testület elfogadta a határozati javaslatot.

A következőkben azt is megszavaztatnám, hogy a hivatal írjon egy levelet a tankerületnek, és az iskola vezetésének, hogy amennyiben ilyen helyzet előáll, mint amilyen most, hogy betört ablak van, haladéktalanul intézkedjen.

7 fő képviselő, 6 igen, 1 nem szavazattal és tartózkodás szavazat nélkül a Képviselő-testület elfogadta a határozati javaslatot:

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 391/2019. (IX. 26.) Kt. határozata a Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnokának kitört ablakainak kicserélése vonatkozásában

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy keresse meg az Érdi Tankerületi Központot, valamint Bódi Zsuzsanna igazgató asszonyt a Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnokának kitört ablakainak kicserélése ügyében.

Felelős: dr. Szelenczy Gabriella jegyző Határidő: azonnal”

Jelzem: 2019-et írunk. Ha az ENSZ főtitkárának is írnak, tíz év múlva sem lesz beüvegezve az a fránya tornatermi ablak.

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük