Mesterségesen duzzasztott miniszterelnök hasonlóan mesterséges faluja Felcsút gigahidat, kilátóteraszt és éttermet kap Öntől 1.500 millió forintért

Érdekes képződmény ez a “társadalmi igény”! Valahogy úgy indulhat, hogy reggel a buszra várva szóba elegyednek a zemberek, felvetődik, hogy e dög melegben milyen jó lenne egyet evezni egy tóban, valaki bedobja, hogy Felcsúton tökéletes a klíma hozzá, majd megjön a busz és mire fenti adomázók beérnek a munkahelyükre, már úgy adják tovább az ötletet, hogy terhes kismamák tüntetnek a miniszterelnök falujának fejlesztéséért. Így nem tehet mást a népigényre oly figyelmes kormány, újabb milliárdokat tol a faluba és Mészárosba.

Miközben az állam teljesen tanácstalan, hogyan kellene megmenteni a Velencei-tavat, akadnak vizes környezetvédelmi fejlesztések. Felcsúton záportározó épült, abból csónakázótó lesz étteremmel, sportpályával, Mészáros Lőrinc gyerekei cégének kivitelezésében – írja augusztusban a HVG360.

Műtó Felcsúton, hogy legyen mit fejleszteni!

Először is 230 millió forintos uniós támogatásból záportározót építettek Felcsúton, hogy kivédjék a – valós veszélyt jelentő – villámárvizek pusztítását. A megvalósításkor kifejezetten ügyeltek a vizes élőhelyek kialakítására: kanyargóssá tették a medret, növényeket telepítettek, egyes helyeket pedig érintetlenül hagytak.

A gyakorlatban ez azt jelenti,

hogy a felcsúti önkormányzat közpénzből éttermet, látványteraszt és sportpályát építtet a híres-hírhedt kisvasút felcsúti állomásánál ugyancsak közpénzből kialakított csónakázótó mellé. A kivitelezésre kiírt, nemzeti eljárásrendben lefolytatott nyílt közbeszerzés nyertese az EKR-be feltöltött dokumentumok szerint egy helyi, de országosan is ismert vállalkozás, Mészáros Lőrincék családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. lett. A felcsúti cég nettó 915,9 (bruttó 1163,3) milliós ajánlatával csípte meg a felcsúti önkormányzat által meghirdetett munkát, tehát remekül céloztak, hiszen a megbízás előzetesen kalkulált értéke nettó 916,2 millió forint volt. (Forrás)

Mészárosék a tározóhoz megépítik az 594 négyzetméteres Tó éttermet, teraszokat, lépcsőket, valamint egy többfunkciós, lelátóval is ellátott sportpályát és egy feszítőrudas rendszerrel megtámasztott acél felszerkezetű gyalogos hidat is kialakítanak. A Magyar Energia Centrum Kft. által készített látványterveken mindez így fest a Magyar Energia Centrum Kft. látványterve szerint:

Tovább is van, mondjam még?

Ez már tényleg beteg: a felcsúti kisvasút megállója mellé MÁSFÉL MILLIÁRDÉRT ÉPÍTENEK EGY ÓRIÁSI VASBETON HIDAT, HATALMAS ÉTTERMET ÉS KILÁTÓ TERASZT (!)

-írta Hadházy Ákos közösségi oldalán.

Pár éve csak egy kis patak folydogált itt nádassal, de 230 millió EU pénzből csináltak egy kis mesterséges tavacskát, a szélén egy pár négyzetméteres szigetecskével. Ez az a hatalmas látványosság, amire alapozva Felcsút 1.5 milliárdot kapott a falu turizmusának fellendítése végett.

Maga az építkezés egymilliárdba kerül, a munkát természetesen Mészáros gyerekeinek cége, a Fejér- B.Á.L Zrt végzi. Természetesen egyetlen ajánlattevő közül “választották ki” őket

Lehetne még sorolni a szürreális részleteket (pl az EU pénzt amúgy környezetvédelemre adták) , de ez a dolog tényleg annyira beteges abszurd, hogy nehéz szavakba önteni és a képek is csak részben adják vissza az élményt.

Nem is tudom, a sok kivezényelt turistabusz miért nem került oda is. Többet megtudtak volna a rendszerről, meg hogy mit védenek meg éppen, mint Orbán uszító beszédéből. És legalább az életben egyszer lett volna utas a kisvonaton.

A kommentekből….

“Mert megteheti. Meg is teszi, sőt még nagyon sok mindent ami a kis szürkeállománya megkíván. Így majd a történelem könyvekben hős országépítő , nemzetegyesítő alakként lesz ábrázolva az utókorrnak ( ha lesz még itt egyáltal”

“Ami még érdekes: a néhány éve épült kisvasút nem járt ún. pályakarbantartás miatt szept 13-26 között. Minő véletlen egybeesés: az egyik végállomása (az össz-vissz 3 megállójából 2 értelemszerűen “végállomás”) az alcsúti Arborétum, és pont az arborétumban tartott Mészáros esküvő előtt zárták le, és utána közvetlenül nyitották meg.”

“A híveket ,hiába vitték volna, nem értik hogy mi a közpénz , örültek volna milyen szépen épül a vidék ! A Velencei tóra nincs pénz, állítólag tíz évre titkosítva lett a terv aminek alapján rendbe lehetett volna hozni a kiszáradó tavat. A Fertő tavat és a környezetét is gőzerővel teszik tönkre ! Hát és a szivfájdalmam a Balaton, azt sikerül tönkre tenni!”

“Az a durva, hogy közben meg maga a falu rohad le, a főútja tiszta kátyú, a házak nem szépek, a porták elhanyagoltak, az ember csak gyorsan áthajtana rajta legszivesebben. A sarkában van ez a néhány giga-beruházás, a többi pedig még egy átlagfalunál is jobban pusztul – híven mutatva, hogy gazdájának (ha van ilyen), mi a fontos. Méltó szimbóluma az egész országnak”

“Jó, jó, egyetlen kifogásom, hogy nem lesz elég nagy. Idehordathatnának két löszdombot, fúrhatnának belé alagutat, és megépíthetnék közé a kőröshegyi völgyhidat újra, hogy körbeérjen a dolog.
Az arborétummal átellenben pedig szeretnénk kérni a Szovjetek palotájának helyi megfelelőjét, a tetején egy százméteres, hatezer tonnás Orbán-szoborral, amint felemelt ujjával űzi ki Európából a gendert.”

“Remélem mindenki aki látja, hogy mit művel ez a kormány, jövőre veszi a fáradságot és elmegy szavazni az ellenzékre. Lassan már az is mindegy, hogy a Matisz nagypapa lesz az új miniszterelnök vagy valaki más, a lényeg az, hogy Orbánnak mennie kell!!!”

“Én igazán annak örülnék ha ezeknek a disznóságoknak végre következménye is lenne! Remélem az új kormányzás alatt lesz lehetősége Hadházy Ákosnak tovább vinni a vizsgálatot!”

“Magyarország jól teljesít, ha egy 1700 fős lakosú községre tud 1.7 mrd-al tud támogatni akkor milyen sok penz jut az egészségügyre, a nyugdíjasokra …. csak azt nem értem hogy miért a csaucseszku szó jut erről az eszembe.”

Kapcsolódó

 

Mesterségesen duzzasztott miniszterelnök hasonlóan mesterséges faluja Felcsút gigahidat, kilátóteraszt és éttermet kap Öntől 1.500 millió forintért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük