Elmebeteg volt a torontói ámokfutó

A torontói ámokfutó, Faisal Hussain családja szerint több mentális betegségtől is szenvedett. Kezelhetetlen pszichózisa volt, és élete javában depressziós is volt.

Azonosította a rendőrség hétfő este a kanadai Torontóban elkövetett lőfegyveres ámokfutás elkövetőjét. A hatóságok szerint Faisal Husseinnek hívják a férfit, aki a torontói Greektown negyedben, a Danforth utcában vasárnap este kézifegyverrel találomra tüzet nyitott, 15 embert megsebesített, egy 10 éves lányt és egy 18 éves fiatal nőt halálosan.

A 29 éves torontói lakos a családja szerint súlyos mentális problémákkal küszködött, „egész életében elmezavartól és depressziótól szenvedett”.

Hussain családja több kanadai sajtóterméknek is eljuttatott közleményében “legmélyebb részvétét” fejezte ki az áldozatoknak és családjaiknak fiuk “szörnyűséges tette” miatt. Mint írták, Faisal Hussain több mentális betegségtől is szenvedett. Kezelhetetlen pszichózisa volt, és élete javában depressziós is volt, írták. “Szívünk darabokra tört az áldozatokért és a városunkért, és mindannyiunknak fel kell dolgoznia ezt a szörnyű tragédiát” – írták.

A torontói rendőrkapitány közölte, hogy egyelőre nem tudták megállapítani a történtek okát, és még túl korai bármit kizárni. A rendőrség nem azonosította a halálos áldozatokat, de egy helyi politikus szerint a 18 éves lány a frissen érettségizett Reese Fallon volt, aki ápolónak tervezett tanulni.

A lövöldözés után Hussein a helyszínre kiérkező rendőrökkel tűzpárbajba keveredett, majd elmenekült. A férfit később holtan találták meg. Testén lövedék ütötte seb tátongott, de a hatóságok egyelőre nem közöltek részleteket halálának okáról.

(Forrás: 24.hu, 444)

Kapcsolódó:

Frissítve!!! Lövöldözés Torontóban – két halott, 13 sebesült

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük