A Presse arról ír, hogy a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (OSI) bezárja budapesti irodáját, és Berlinbe költözik. Az osztrák lap szerint a hírt Patrick Gaspard, az OSI elnöke jelentette be csütörtökön. 

[mnky_ads id=”10551″]

- Hirdetés -

Marad a kerítés és  mi…

A 444.hu úgy tudja, hogy az OSI augusztus 31-én szüntetné meg a magyar iroda tevékenységét, így már a nyáron lezajlana a költözés. Mielőtt teljesen áttelepülnének Berlinbe, Bécsben hoznának létre egy ideiglenes irodát.

[mnky_ads id=”10552″]

A budapesti iroda a Nyílt Társadalom Alapítványok egyik regionális központja, a más országokba jutó támogatásokat is itt osztották el. Az iroda 100 munkatársának 60 százaléka magyar.

A Nyílt Társadalom Alapítványok 1984 óta működött Magyarországon. Innen menedzselték a rendszerváltás előtt ösztöndíj-programjukat. Ebből több Fidesz-alapítónak, így Orbán Viktornak is jutott.

Érdekesség, hogy épp csütörtökön hirdettek ítéletet egy a kormány által rendre Soros György szervezeteként bemutatott szervezet, a Helsinki Bizottság ügyében. A pert elveszítette a Fidesz.

[mnky_ads id=”10553″]

A civil társadalom elhallgattatása a populizmus egyik eleme

Izraeli magán-hírszerzőcég dolgozhatott Orbának – provokálták az ellenségeit

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét