Élnek a hősi halottak? – Kígyó-szigeti rejtély

hősihalottakHáború idején még a hétköznapoknál is nehezebb megkülönböztetni a valódi és az álhírt. Így történt ez most is ,amikor a tegnap állítólag hősihalált halt ukrán katonákról érkezett bizonytalan -de nagyon jó- hír mely szerint a „hősihalottak”, alighanem  életben vannak.

Hősök a Kígyó szigetről

Az állami határőrszolgálattól származó hír szerint minden remény adott abban bízni, hogy életben vannak a Kígyó szigeten szolgálatot teljesített ukrán határőrök, írja a tsn.ua. Az információ szerint az ukrán szigetet megszálló orosz csapatok az ott szolgálatot teljesítő ukrán határőrök egyikét sem gyilkolták le, hanem az egész védőrséget Szevasztopolba szállították. Az ukrajnai híradások szerint az orosz támadók a teljes helyőrséget lemészárolták, ám mint kiderült az orosz hadvezetés információjából a teljes legénység életben van.

Az eredeti hír (tegnapról)

A kígyó-szigeti csata hangfelvételei járják be az ukrán közösségi médiafelületeket – írja a BBC. Megtalálni őket a TikTokon csak úgy, mint a Twitteren. A szigetet védő 13 ukrán katonának ezt az üzenetet küldte egy orosz hadihajó:

„Javaslom tegyék le a fegyvereiket és adják meg magukat, különben tüzet nyitok, megértették?”

A hangfelvételen hallható, ahogy azt mondják az ukrán védők, hogy

„akkor ennyi volt”,

majd így válaszolnak a felszólításra:

„Orosz hadihajó, húzz a f*szba.”

Mind a 13-an életüket vesztették az ezután következő bombázásban.

Azt, hogy melyik hír igaz, a tegnapi keltezésű, vagy a mai nem tudjuk eldönteni, csak reménykedünk, hogy a mai keltezésű.

Forrás

Orosz-ukrán  háború percről percre.

 

One thought on “Élnek a hősi halottak? – Kígyó-szigeti rejtély

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük