Élőben a Kormányinfó és az operatív törzs napi beszámolója! 2020.04.23.

Online Kormányinfó Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő részvételével. Ezt követően Müller Cecília és a szokásos napi operatív törzs-sajtótájékoztató az aktuális járványügyi tudnivalókkal.

Minden, amit a kormány szerint tudni lehet és érdemes….

Bejelenthetik a sávos vásárlás módosítását….

https://youtu.be/pWnsj9hoCGk

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 239 főre emelkedett az elhunytak száma.

Mát 390-en  gyógyultan távoztak a kórházból. 850 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

A kihirdetett veszélyhelyzet 43. napján….

A szerdai kormányülés után Gulyás Gergely bejelentette, hogy a védekezéshez szükséges felszereléseket beszerezték – elsősorban a Külügyminisztériumnak köszönhetően –, és még további eszközök is érkeznek az országba.

A járvány kezdetekor a kormány matematikai modellszámításokat végzett, és a legrosszabb forgatókönyvre készültek. Orvosi, és kizárólag szakmai döntés volt, hogy a kórházi ágyak 50 százalékát fel kell szabadítani, és 8 ezer lélegeztetőgépet kell beüzemelni. Gulyás azt mondta, hogy Palkovics László miniszter még a mai napon ismerteti a kormány modellszámításait.

Magyarországon a jelenlegi szabályok május 3-ig életben maradnak, viszont azt a kormány is konstatálta, hogy az egészségügy készen áll arra, hogy tervet állíthassanak össze a gazdaság újraindításáról. A tervről a jövő szerdai kormányülésen fognak fognak dönteni.

A miniszter közölte, hogy 51 ezerrel nőtt a regisztrált álláskeresők száma. (Forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük