Élőben a tüntetésről

Komoly tömeg gyülekezik az Operaház előtt a kormányellenes tüntetésre., rengetegen érkeztek vidékről.  Cikkünk folyamatosan frissül.

20,30: A hivatalos tüntetés véget ért a tömeg azt skandálva indul ki tudja hova, hogy “Mi vagyunk a többség”. A  demonstráció eddig atrocitás nélkül zajlott le, de hogy az éjszaka sötétje sem rejt provokátorokat, abban csak bízhatunk.

20,25: Homonnay Gergely újságíró beszéde közben,azt süvölti a tömeg, hogy “Polt Péter takarodj”. Az újságíró  a közmédia fidesztelenítését is meghirdette. Gulyás után ő is megismételte, hogy jövő szombaton újra tüntetnek a Kossuth téren.

20,22: Márki-Zay Péter Az összefogás fontosságát hangsúlyozza. Szerinte  ennek a rendszernek is vége lesz, ahogy vége lett a kommunizmusnak is.   Meg kell alapítani a szabadság kis köreit, eljuttatni az igazságot a minden  emberekhez, ki kell állni egymásért. Népszavazási kezdeményezést szorgalmaz annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez.

20,15: Egy különleges este különleges képe munkatársunktól

Kossuth tér
Fotó: VK

20,10 A tömeg új választást követel

20,00:  Gulyás Balázs aktivista a Net adó elleni tüntetés szervezője azt mondta a színpadon: “Független vizsgálatnak kell megállapítania, volt-e választási csalás. Ha a kormánypártnak van becsülete, feloszlatja a parlamentet és új választást ír ki mire a tömeg skandálni kezdte, hogy új választást. Bejelentette, hogy jövő szombaton 18 órakor a Kossuth téren még több résztvevővel tüntetnek. Igent kiáltott a tömeg arra, hogy ott lesznek-e.

Őt megelőzően Lukács Katalin KDNP-s történész arról beszélt, hogy Orbán Viktor azokért is felelős, és azok szolgálatára is felesküdik, akik nem rá szavaztak hitoktató, Orbán Viktor is idézte, hogy a haza nem lehet ellenzékben. A liberálisok és konzervatívok most megfogták egymás kezét, ne eresszék el – kérte, és azt is, hogy az emberek segítsenek egymáson, álljanak ki egymásért

 

19,35: Pillanatkép az alkotmányutcából munkatársunktól

tüntetés 2
Fotó: VK

19,15: Ahogy az várható is volt a tömegtől és a sok mobil telefontól akadozik az összes faceboo közvetítés a VK igyekszik egy működőre váltani, addig türelmüket kérjük. kösz!

19,10: “Szabad választásokra készülünk, de közben a kormányzópártnak továbbra is birtokában vannak a megyei napilapok” Üvölti téren a szervezők jóvoltából hangszóróból Orbán Viktor, majd több más hazug Fidesz mondat és az emblematikus: ” Akinek nincs semmije az annyit is ér” következik

18,50: A Két Farkú Kutya párt itt is csinálja a tőle megszokott hangulatot. “Nem kell kórház több stadiont” harsogják.

18,42: A  menet eleje befordult az alkotmány utcába, a vége pedig még a Bajcsy-Zsilinszkyi utat sem érte el. A vonulókat több ezren várják már a Kossuth téren.

18.27: Egyes nem hivatalos helyszíni becslések szerint a tömeg létszáma meghaladja a Békemenetét.

18,13: A tömeg a “Mi vagyunk a többség”

                             “Orbán takarodj”

                             “Helikopter”

                            “Gyere velünk”

                           “Mi vagyunk a nép”,

szlogeneket skandálja legtöbbször és leghangosabban.

18,02: Nem lesznek pártokhoz köthető szónokok. Itt a lista:

  • Lányi Örs, a tüntetés kezdeményezője (Sóskút)
  • Lukácsi Katalin, a Viszlát Kétharmad aktivistája (Jászjákóhalma)
  • Dr. Szendrő-Németh Tamás (Szombathely)
  • Gulyás Balázs, az internetadó tüntetés szervezője
  • Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester (ő levelet küldött)
  • Homonnay Gergely, író, újságíró, tanár
  • Nyáry Luca diák saját versét Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament tüntetéseinek szervezője mondja el

17,44:  Zeng az Orbán takarodj, minden féle zászló magyartól az uniósig megtalálható a tömegben.

tüntetés
Fotó: munkatársunktól (Vk)

Legyen türelemmel!!!

Ígérjük, nem marad le semmiről, ha velünk tart. Ha szakadozik az adás,  az az oka, hogy ahol nagy a tömeg, ott megoszlik a sávszélesség is.  Kollégáink folyamatosan figyelik a többi médiát is, és állandóan frissítjük cikkünket.

Ha véletlenül nem ment ki a kormányellenes tüntetésre, – amit még mindig meg tehet – bizza ránk magát mi leszünk  szeme és füle.

https://www.facebook.com/24ponthu/videos/1833945316656391/

Az útvonal:

Erre vonulnak, akiknek nem kell a diktatúra – a tüntetés útvonala

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük