Élőben hallgathatja Orbán parlamenti beköszönését és Gyurcsány felszólalását az őszi ülésszakra

Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel az országgyűlés őszi ülésszakának első napján. Hallgassa élőben, mit tervez velünk az elkövetkezőkben és persze Gyurcsány replikáját!

Neba….. tényleg semmi váratlan?

A hatalmas nemzetközi és belpolitikai vitát kiváltó Sargentini-jelentés elfogadása után, valamint annak ismeretében, hogy korábban Orbán jelentős változásokat ígért őszre, mindenki várta, vajon milyen bejelentéseket tesz a miniszterelnök, mielőtt elkezdődik az őszi munka a Parlamentben.

Orbán: a magyar modell sikeres

Orbán Viktor miniszterelnök értékelése szerint nyáron is jól teljesített a magyar gazdasági modell.

A kormányfő hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben a „magyar modell” lényegét úgy írta le: ha munka van, minden van. Magyarország segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaságot épít – magyarázta.

Beszámolt arról, hogy 2010-hez képest erre az esztendőre 800 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, hatszázezren a magángazdaságban helyezkedtek el. Hozzátette: 65 hónapja, több mint öt éve folyamatosan nőnek a bérek. Elmondta, 2018 második negyedévében 4,8 százalékkal, az unió átlagának kétszeresével nőtt a magyar gazdaság.

Orbán Viktor azt mondta, tartják azt a vállalásukat, hogy úgy kormányoznak: Magyarországon egyre jobban megérje dolgozni és gyermeket vállalni. Szerinte 2030-ra az ország az EU öt legjobb és legélhetőbb országa között lesz.

A bevándorlás nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy

Nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy a bevándorlás kérdése – jelentette ki a miniszterelnök.

A kormányfő súlyos, történelmi hibának nevezte azt, hogy az európai elit nem tudta az Európai Unión belül tartani a briteket és kívül tartani a migránsokat.

Azt mondta, a bevándorlás ellen küzdők ellen folyamatos támadás zajlik, ennek egyik eleme a Sargentini-jelentés.

A dokumentum Magyarország ellen íródott és nem a magyar kormány ellen – folytatta Orbán Viktor, megjegyezve: a szöveg abszurd elemeket tartalmaz, többek között a magyarországi antiszemitizmusról. A modern antiszemitizmus európai központja éppen Brüsszelben van, onnan finanszírozzák az Izrael-ellenes politikai akciókat – hangoztatta.

MTI Fotó: Kovács Tamás

A határőrizet jogáról nem mondunk le

A határőrizet jogáról nem mondunk le – szögezte le a kormányfő. – Nem engedjük, hogy a határőrizet jogából bárki akár egy jottányit is elvegyen – nyomatékosította, hozzátéve: a határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben.

Hangsúlyozta: a mi határainkat nem csak profik, hanem hazafiak védik, belőlük áll a magyar hadsereg és a rendvédelmi erők köteléke. Erre esküsznek fel, és ez az a többlet, amit semmilyen pénzért nem lehet megvásárolni, nekünk ez a legerősebb védőpajzsunk – jelentette ki.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Brüsszelben most sem arról beszélnek, hogy minden eszközzel meg kell védeni az unió határait, hanem „portaszolgálatot” akarnak létesíteni; nem megállítani, hanem menedzselni akarják a bevándorlást.

Kijelentette: hazánk nem átjáróház és nem is gyűjtőtábor; ha keveredni akarnánk más kultúrákkal, civilizációkkal, akkor erről mi konzultálunk és határozunk, de ettől az ötlettől eltanácsolná a magyar embereket.

Az ellenzék nemzeti ügyekben álljon a nemzet mellé

Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte az ellenzéki pártok képviselőit, hogy „nemzeti ügyekben álljanak a nemzet mellé”, és sose szavazzanak Magyarország ellen.

Mint – a napirend előtti felszólalását kommentáló frakciómegszólalások utáni viszonválaszában – elmondta, öt hónappal ezelőtt a parlamenti választáson a magyar nép úgy döntött, hogy „önök akkorák, mi pedig ekkorák”, eldöntötte, kinek mennyi bizalmat ad, és kifejezte azon szándékát, hogy a kormány folytassa a család-, gazdaság- és nemzetpolitikáját, illetve a migrációval szembeni fellépését.

Annyit talán fontoljanak meg, hogy ha nem akarnak bent ragadni a múltban, és mindig ugyanabban a mókuskerékben száguldozni, akkor talán kövessék az embereket; az sokat segít – javasolta az ellenzéknek a miniszterelnök, aki szerint így a magyar emberek élete szempontjából valóban fontos kérdések is napirendre kerülhetnek a törvényhozásban.

Gyurcsány: a kormány gyáván a nemzet mögé bújik

A Demokratikus Koalíció parlamenti frakcióvezetője szerint a Sargentini-jelentés nem Magyarországról, hanem a magyar kormányról szól, azonban a kabinet gyáván a nemzet mögé bújik az ügyben.

Gyurcsány Ferenc a kormányfő hétfői napirend előtti felszólalására reagált így, és diktatúra kiépítésével vádolta a kormányoldalt.

„Bárgyúnak” nevezte Orbán Viktor érvelését, mondván, Magyarország ugyan valóban szerepel a jelentés címében, azonban a dokumentumban Magyarországra vonatkozóan egyszer sem, míg a kormányra vonatkozóan 48-szor szerepel kritika.

Gyurcsány Ferenc azzal vádolta a kormányoldal szereplőit, hogy diktatúrát csinálnak, Orbán Viktor pedig egy diktátor. Azzal érvelt: elveszik Magyarországon a szabad tájékozódás lehetőségét, pénzügyileg ellehetetlenítik és az igazságszolgáltatás eszközeivel megvádolják az ellenfeleiket.

https://www.facebook.com/zoomponthu/videos/698380133865006/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük