Előkóstoló a foci-vb-n

Új idők járnak, a középkorban csak a királyok és a papi fejedelmek tartottak előkóstolót, aki beleevett-ivott mindenbe, amit eléjük tálaltak, hogy ha méreg van a tányéron vagy a pohárban, az előkóstoló haljon meg, ne a főúr.
[mnky_ads id=”10551″]
Most már a brit fociválogatottnak is lesz ilyenje. És ez bizony nem a fejedelmi fényűzés miatt van, nagyon is reális óvintézkedés.

A dolog a Szkripal-üggyel kezdődött: nem részleteznénk, a napilapok alaposan beszámoltak róla, az a lényege, hogy Salisburyben olyan idegméreggel végeztek ki egy átállt orosz hírszerzőtisztet (meg a lányát), amit állítólag kizárólag a nagy Oroszország-anyácska képes előállítani. A Kreml urait kivéve mindenki előtt világos, hogy ez nem csak merénylet volt, hanem harci cselekmény, békeidőben, idegen állam területén. A brit oroszlán felemelte fejét és elbődült – vele vijjog az amerikai sas is ez ügyben.
[mnky_ads id=”10552″]

Boris Johnson külügyminiszter világossá tette az Alsóház ülésén, hogy Oroszhon ne is álmodozzon arról, miszerint a királyi ház bármely tagja megtekinti az idei, náluk rendezendő foci-vb-t, sőt, a brit diplomáciai testület sem képviselteti majd magát. Szóba került magának a válogatottnak a távolmaradása is, ám Johnson külügyminiszter úgy vélte: ez a csapatot büntetné, nem az orosz titkosszolgálatokat.

Ellenben tény, hogy Moszkvában nagy mesterei élnek a méregkeverésnek, gondoskodni kell a válogatott biztonságáról. Méghozzá feltűnően. Sőt, a házigazdák számára megalázóan. Konzultáltak a szakvezetéssel, és úgy határoztak, hogy a válogatott érkezése előtt egy héttel már kiküldenek Szentpétervárra egy szakembert, aki ellenőrizni fogja a csapatnak szánt ételek forrását. Megvizsgálják a húst, a halat, a tésztát, a rizst és a zöldségeket. Megvizsgálnak mindent.

Hát kérem: csúnya, ha a politika belekeveredik a sportba.

De egy mérgezés még csúnyább lenne.

És orosz földön tényleg értenek a mérgekhez.

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Magyar orvosi bravúr, hogy él a megmérgezett kém

[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük