Élőlánccal tiltakoztak Szegeden a Deák-gimnáziumnál és a Gábor Dénes Technikumnál

Folytatódnak a tanárok szegedi tiltakozó akciói, ezzel csatlakoznak az országos pedagógus megmozdulásokhoz. Szegeden késő délután is lesz tüntetés, a Klebelsberg szoborhoz várják a tiltakozókat

Szerdán kora reggel a Deák Ferenc Gimnáziumnál és a Gábor Dénes Technikumnál demonstráltak tanárok, diákok és szülők

A Deák Ferenc Gimnáziumnál szerda reggel hét órakor kezdődött a demonstráció, amelyen hozzávetőlegesen nyolcvanan vehettek rész, köztük a középiskola tanárai. A tiltakozók a gimnázium József Attila sugárúti főbejárata előtt sorakoztak fel kezükben azokkal a táblákkal, amelyek a korábbi tiltakozásokról ismerősek. A demonstráció félórás volt, ami után megkezdődött a tanítás.

A másik szegedi demonstráció helyszíne a Mars téren található Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium volt, ahol hasonlóan a Deák Gimnáziumhoz élőláncot alkottak az iskola épülete előtt a tanárok, a diákok és a szülők. Az itt megjelentek számát hetven főre becsültük.

A Szeged.hu-nak nyilatkozó diák úgy fogalmazott: a mostani megmozdulásban azonosak a tanárok és a diákok érdekei. Arra a felvetésre, hogy túlzottak az óraterhelései a tanároknak és a diákoknak, egyetértettek az általunk megszólaltatott tanulók. 

Voltak diákok, akik arra hivatkozva utasították el a megszólalás lehetőségét, hogy érettségizni szeretnének ebben a tanévben, és ezt veszélyeztetnék mostani nyilatkozatukkal. 

Szegeden késő délután is lesz tüntetés, a Klebelsberg szoborhoz várják a tiltakozókat

A Szabad Város Egyesület Szeged és a VVL – Veritas Virtus Libertas várja a magyar oktatásért, a pedagógusokért és a gyerekekért aggódó szegedi polgárokat, hogy közösen tiltakozzanak és álljanak ki a sztrájkoló tanárok mellett.

17:45 – 18:00 gyülekező Klebelsberg Kunó szobránál a Széchenyi téren (Bérpalota, Önkormányzati Hivatal épülete előtt)

18:05 – verset mond Fabulya Andrea – tanár

18:15 – Üzenet a múltból – felolvassa Erdélyi Eszter – tanár

18: 30 – Szeged város nevében beszédet mond Tóth Károly a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság alelnöke

Forrás: Szeged.hu

Friss híreink