Megvan, kik és hol kapják első körben az orosz vakcinát!

Nem kell tovább izgulni, Müller Cecília a tőle megszokott módon információval látta el a tudásra éhes érdeklődőket. Mostantól az orosz vakcinát is bevetik, egyelőre azt a háromezer embernek elegendő adagot, ami még decemberben érkezett Magyarországra.

A héten a regisztrált legidősebbek közül azokat oltják, akik nem szenvednek krónikus betegségben

A múlt héten érkezett plusz húszezer az orosz vakcinát egyelőre vizsgálja a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Ezen kívül a kedden érkező Pfizer-szállítmányt fogják használni, illetve a hét második felére Modernát is várnak, amit a jövőhét elején lehet felhasználni.

Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta,

az orosz vakcinát egyelőre nem adják bizonyos krónikus betegségek esetén, amikről a gyártó azt írta, hogy „kellő óvatossággal” kell eljárni.

Oroszországban nem vezettek be korlátot, de Müller szerint kellő óvatossággal akarnak eljárni, hogy megőrizzék a lakosság bizalmát.

Ahogy múlt héten, az emberek egy részét most is kórházakban, másokat háziorvosi rendelőkben fognak beoltani

Az orosz vakcinát a kórházakban adják, mert ott könnyebb megszervezni a hűtését.

A háziorvosok a hét közepéig kapják meg a listát a regisztrált páciensekről, illetve az oltóanyagok dokumentációját. György István azt mondta,

a háziorvosok egy-két ampulla oltóanyagra számíthatnak.

A szombaton érkezett AstraZeneca-szállítmánnyal a 60 év alatti krónikus betegeket tervezik beoltani

Ide tartoznak a szív – és érrendszeri betegségek, a krónikus tüdő- és vesebetegségek, a daganatos betegségek, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve azok, akik transzplantáción estek át.

Az AstraZeneca esetében a második oltást négy hét elteltével adják be. Csütörtöktől vasárnapig 35 299 idős ember kapott koronavírus elleni vakcinát, mondta György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője.

kórházi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük