Megvan, kik és hol kapják első körben az orosz vakcinát!

Nem kell tovább izgulni, Müller Cecília a tőle megszokott módon információval látta el a tudásra éhes érdeklődőket. Mostantól az orosz vakcinát is bevetik, egyelőre azt a háromezer embernek elegendő adagot, ami még decemberben érkezett Magyarországra.

A héten a regisztrált legidősebbek közül azokat oltják, akik nem szenvednek krónikus betegségben

A múlt héten érkezett plusz húszezer az orosz vakcinát egyelőre vizsgálja a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Ezen kívül a kedden érkező Pfizer-szállítmányt fogják használni, illetve a hét második felére Modernát is várnak, amit a jövőhét elején lehet felhasználni.

Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta,

az orosz vakcinát egyelőre nem adják bizonyos krónikus betegségek esetén, amikről a gyártó azt írta, hogy „kellő óvatossággal” kell eljárni.

Oroszországban nem vezettek be korlátot, de Müller szerint kellő óvatossággal akarnak eljárni, hogy megőrizzék a lakosság bizalmát.

Ahogy múlt héten, az emberek egy részét most is kórházakban, másokat háziorvosi rendelőkben fognak beoltani

Az orosz vakcinát a kórházakban adják, mert ott könnyebb megszervezni a hűtését.

A háziorvosok a hét közepéig kapják meg a listát a regisztrált páciensekről, illetve az oltóanyagok dokumentációját. György István azt mondta,

a háziorvosok egy-két ampulla oltóanyagra számíthatnak.

A szombaton érkezett AstraZeneca-szállítmánnyal a 60 év alatti krónikus betegeket tervezik beoltani

Ide tartoznak a szív – és érrendszeri betegségek, a krónikus tüdő- és vesebetegségek, a daganatos betegségek, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve azok, akik transzplantáción estek át.

Az AstraZeneca esetében a második oltást négy hét elteltével adják be. Csütörtöktől vasárnapig 35 299 idős ember kapott koronavírus elleni vakcinát, mondta György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője.

kórházi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük