Sorting by

×

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az 5-11 éves gyerekek oltásához

Megérkezett egy nagyobb adag vakcinaszállítmány a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokkal a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli híradójában.

Az 5-11 év közötti gyermekek oltása szerdán kezdődik,

az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. A szülők már napok óta regisztrálhatnak az interneten az oltásra. A gyermekek kijelölt kórházi oltópontokon, valamint a házi gyermekorvosoknál kaphatják meg az oltást – tudatták.

A német-amerikai fejlesztésű, koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyag, a Comirnaty-vakcina felvételére a szülők a www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas linkre kattintva foglalhatnak időpontot. A repülőtérről egy vecsési logisztikai központba vitték a vakcinákat. Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta, hogy

ez az a központ, ahol szortírozni fogják és autókba helyezik a vakcinákat, amelyeket még kedden kiszállítanak, hogy szerdán országosan elkezdődhessen az 5-11 éves gyermekek oltása.

Mintegy száz autó kezdi meg az

oltóanyagok kiszállítását 9 órakor, és az első adag a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba érkezik majd.

Napi információ!

Meghalt 195, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 3575 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 6 192 253 embert oltottak be, közülük 5 900 371-en a második, 3 014 936-an pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Kapcsolódó

Figyelem!

Az omikron vírusváltozat lehet a jövő hónaptól a koronavírus domináns mutációja Európában, megelőzve a delta nevű variánst is

– állítja Richar Neher, a Bázeli Egyetem bakteriológiai kutatócsoportja vezetője az atv.hu szerint. Egyelőre kevés az omikron okozta fertőzés a kontinensen, de

ha a variáns terjedése ebben az ütemben folytatódik, az omikron néhány héten belül dominánssá válhat.

Az Egyesült Királyságból és Dániából érkező adatok szerint az omikron okozta fertőzések száma három-négy naponta a duplájára nő, a terjedési sebessége pedig háromszor akkora, mint az eddig domináns deltának, mert az oltatlanok mellett az oltottak is megfertőződhetnek. Bár az oltás nagyobb védelmet nyújt a delta ellen, mint az omikron ellen, az oltottak – különösen azok, akik az emlékeztető oltást is megkapták – akkor is kisebb eséllyel mutatnak súlyos tüneteket, ha az omikronnal fertőződnek meg. Korábban azt jósolták a tudósok, hogy 2022 februárjára válhat dominánssá Európában az omikron.

 

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az 5-11 éves gyerekek oltásához

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.