2019.04.24. Névnap: György

Elsodorta a zebrán és továbbment – a kamera mindent látott! 0 32

vakvezeto-kutya

Az ijedtség, a nemtörődömség, vagy a pofátlanság, végül is mindegy, hogy mi vitte rá az autó vezetőjét, hogy miután a zebrán, meglökött egy vakvezető kutyát és majdnem elsodorta  a gyengénlátót is, mintha mi sem történt volna, továbbmenjen. 

Mindezt a Vakvezetőkutya Közlekedésbiztonsági vizsgán

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) közösségi oldalán tudatta, hogy mi és hogyan történt.


“Felháborító!

Vakvezetőkutya Közlekedésbiztonsági vizsgán, melyen vizsgázó és kiképzett kutya szabályosan közlekedett egy autós, nem tisztelve a KRESZ szabályát, sem a gyalogos elsőbbségi jogát kanyarodáskor autójával megütötte a vizsgázó vakvezető kutyát, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A jármű vezetője ellen szabálysértés és közúti veszélyeztetés miatt rendőrségi feljelentést tettünk. Senki nem sérült meg, a kutyusnak sem lett se fizikai, se lelki problémája. A videó részlet a kötelező vizsgafelvételből készült.”

Kiből és hogyan lehet vakvezető kutya?

A vakvezető kutyákat tisztelet és kíváncsiság övezi. Sokak számára rejtély, hogy ember és kutya hogyan képes hatékonyan kommunikálni, dolgozni, megbízni egymásban. A vak ember számára a kutya nem segédeszköz. Sokkal több annál.

Olyan társ,

aki fogyatékosságával, jó és rossz tulajdonságaival együtt elfogadja és segíti a látássérült embert úgy, hogy teljes szabadságot, önállóságot és biztonságot nyújt. Képes alkalmazkodni a gazda napirendjéhez, életmódjához, de ugyanúgy – mint mi, emberek – szükségletekkel, érzésekkel, önálló gondolatokkal rendelkező élőlény. Egy fárasztó nap után neki is szüksége van egy kis lazításra, törődésre.


A vakvezető kutyát okosan kell szeretni.

Meg kell találni a megfelelő módját a hálánk és érzelmeink kifejezésének. Bár szigorú szabályok szerint kell élniük, minden nap megkapják mindazt, amire érzelmileg és fizikailag szükségük van.
Ágota, aki 18 éve vakvezető kutyával közlekedik fogalmazta meg talán a legkedvesebben, hogy miért a legboldogabb kutyák a vakvezetők :

“…a vakvezető kutyák a világ legboldogabb kutyái közé tartoznak, mert megélhetik azt, amiről legtöbb kutya csak álmodik: mindenhová a gazdival mehetnek és a nap szinte minden percét a gazdijukkal tölthetik…” (forrás)

Figyeljünk jobban sokkal többet érdemel kutya és gazdája.

Buta kutya nincs, csak buta gazda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 1 =

Legfrissebb cikkeink

kilakoltatás

Ellenzéki politikusok rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek: törvénybe iktatnák a gyerekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának tilalmát. A kilakoltatási moratórium vége előtt …

cigi

A párizsi Notre-Dame múlt heti tűzvészében leomlott huszártorony körüli állványzatért felelős vállalkozás szerdán elismerte és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy …

patkány

Megy a bruszt a fővárosi közgyűlésben, a politikai hovatartozás úgy tűnik feledteti a képviselőkkel a probléma súlyosságát. Pedig a patkány …

cica

Voltunk az Auchanban, mert ott van állatbolt, amit nem szeretek, de abban kapni kiscicákra is használható bolhairtó sprayt, hiszen nekik …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Elsodorta a zebrán és továbbment - a kamera mindent látott!!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/elsodorta-a-zebran-es-tovabbment-a-kamera-mindent-latott/