Sorting by

×

Elsötétül a képernyő – Július 10-én megszűnik a Pesti TV – “A mór megtette” és pár évre mehet?

A Media1 információja szerint két hónap múlva lesz látható utoljára a Huth Gergely nevével fémjelzett és Mészáros Lőrinchez köthető kormányközeli tévécsatorna, a Pesti TV. Ha lehet hinni a folyósói pletykának, akkor a következő választás előtt valamilyen néven újra jelentkezhet.

Eddig is drága volt és nézetlen, miért pont most?

Tovább folytatódik a hetek óta folyó költségracionalizálás a kormányközeli sajtóban, ennek részeként két hónap múlva megszűnik a Pesti TV

– értesült a Media1.hu. A portál úgy tudja, már ki is mentek az első ezzel kapcsolatos hivatalos értesítő dokumentumok a Progress Média Hungary Kft.-től a műsorterjesztő vállalatokhoz. A Pesti TV – melyet sokan Rogán Antal, a kormányzati propagandáért felelős miniszter „szerelemprojektjeként” emlegetnek, és Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó, Orbán Viktor barátjának pénzén jött létre – 2020 őszén kezdte meg a sugárzást.

A műsorokat Huth Gergely és a PestiSrácok nevű kormányközeli portál csapata készítette,

akik egyébként időnként a tulajdonossal is szembekerültek.

A Pesti TV megszűnése közel sem derült égből villámcsapásként érkezik, a Média 1 úgy tudja, a Pesti TV nézettsége nagyon elmaradt a várttól, miközben működtetése rendkívül költséges volt, és belső működési botrányok is kísérték, előfordult az is, hogy a munkatársak a fizetésüket is késve kapták meg a műsorokat alvállalkozóként gyártó Huth Gergelyék cégétől.

Ezzel szemben a Pesti Srácok

még a megszűnés hírének napvilágra kerülésekor is arról írt egy Századvéges felmérésre hivatkozva, hogy

a Pesti TV nézettsége erősödött: rendszeres követőinek aránya 15-ről 19 százalékra nőtt a felnőtt lakosság körében.

Mint megjegyzik: a közel két évtizedes múltra visszatekintő és nagyságrendekkel nagyobb költségvetésből dolgozó Hír TV és ATV népszerűségének negyven százalékát érte el alig másfél év alatt a Pesti TV a hagyományos, televíziós platformon.

Amikor 2021 őszén a portál megkérdezte Vaszily Miklóst, megmarad-e a Pesti Tv,

azt nyilatkozta, hogy egy év múlva, a Pesti TV 2. születésnapja előtt fogják felülvizsgálni a csatorna helyzetét. Ezt azonban a jelek szerint előrehozták, változott, és már a nyáron kikerül a televíziós csatorna a műsorterjesztő cégek kínálatából. Erről a Media1 információi szerint Kovács Gergely, a Progress Média Hungary Kft. ügyvezetője értesítette a kábelcégeket.

A mostani fejlemény érdekessége, hogy a Pesti TV épp akkor szűnik meg, amikor kormányközeli tulajdonba került a 4iG és ezen keresztül a DIGI, mely azonnal bevette kínálatába a Pesti TV-t.

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2022.05.09 - 19:08
    Közvetlen hivatkozás

    A Pesti tv-t nézte valaki egyáltalán?Már két évvel ezelőtt is arról volt szó, hogy megszüntetik,mert mérhetetlen a nézettsége. Csak remélni tudom, hogy közpénzt nem toltak ebbe a trágyadombba.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.