Elszámolási vita – Így nevezik úriemberül a maffián belüli leszámolásokat

Láttunk ilyet itthon is, nem is keveset. Hogy a Fidesz fedőnevű magyar cosa nostrában hogyan fog lezajlani a végkifejlet, nem tudjuk még, de rövidesen látni fogjuk.

Én már semmit sem zárok ki, lássuk, hogy miért

Itt van ez a Simonka-ügy. Egy a rahedli vérnarancs helytartó közül, pont ugyanúgy lopott, mint a többi, persze a nagyját leadva O1G-nek, hogy Mészáros Lőrinc álnéven felvásárolhassa belőle az országot.

Csakhogy Simonka most súlyos vádakkal bíróság előtt áll

Márpedig nem csak mi tudjuk, hogy csak azt készíti ki Polt ügyészsége, akit a Gazda akar, hanem a narancs-zsoldosok is. És a maffiákat két dolog köti össze: a közös biznisz, és a hallgatás parancsa, az omerta. Működött is az utóbbi kilenc évben, soha nem lett meghurcolva és megbüntetve egy narancsnyik sem. Mert a hallgatás parancsa nemcsak a mezei helytartókra, hanem a keresztapára is vonatkozik.

Ha úgy tetszik:

védelmi pénzként adják le a közbeszerzési mutyik zsíros jövedelmének nagyját a helyiek a központnak. Ha a keresztapa többé nem tud, vagy nem akar megvédeni, akkor ott a bizniszt újra kell írni.

Elszámolási vita keletkezik, ami tudjuk, mit jelent a valóságban. Leszámolást. De ennél még súlyosabb a helyzet: a Gazda maga támad egykori udvaroncaira, ez pedig sokkal több, mintha csak a védelmet tagadná meg tőlük. Üzenet ez minden fidesznyiknek, de hibás üzenet. Mintha O1G nem ismerné saját beosztottjait.

Ha gazemberekből kovácsolsz magadnak bandát,

akkor az pont úgy fog működni, akkor is, ha nem akarod. A keresztapa megszegte a hallgatás parancsát, és ezzel hadat üzent a teljes hadseregének. A sajátjának. Amelyik pontosan tudja, hogy nem az ő választókerületében mállik szét a fidesznyik szavazótábor, hanem mindenütt. Nem a helytartó a főbűnös, hanem a király meztelen. Lennék pók a falon, mikor O1G leül számonkérni a beosztottjait.

Érzésem szerint ez lesz az utolsó ilyen köre

Aztán hogy az elszámolási vita a gyakorlatban milyen formában történik meg, azt meg meglátjuk. Főleg, ha nyerünk Győrben. Egy biztos: nem kötnék a felcsútival egészségbiztosítást.

Szabó Gábor Tuareg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük