Rendőrök lepték el az amszterdami Schiphol repülőteret, miután – meg nem erősített lapértesülések szerint – három, késsel felfegyverzett férfi megpróbálta eltéríteni az Air Europa Madridba tartó esti járatát – írta az Index.

A biztonsági lezárást a reptér hivatalos Twitter-oldala is megerősítette,

ám ők csak annyit említenek, hogy egy, a repülő fedélzetén kialakult szituáció miatt volt szükség az intézkedésre. Vagyis arról egyelőre semmit sem lehet tudni, kik lehetnek a feltételezett gépeltérítés résztvevői, illetve az akció eredményességéről sincsenek hírek.

Az incidens miatt kiadták az úgynevezett GRIP-3 riadófokozatot,

amit csak akkor tesznek meg, ha egy bizonyos helyzet a helyi lakosságra nézve is komoly következményekkel járhat. A reptér beszállókapuinak egy részét is lezárták. Brit lapértesülések szerint a biztonsági kordonok mögé terelték a várakozókat, a légi irányítók pedig az összes felszállásra váró gépet a földön tartják, ám a repülőtér egyes egyes leszállópályán továbbra is landolhatnak gépek.

Az incidens jelentőségét tovább növeli,

hogy a Schiphol évi 70 milliós utasforgalmával Európa harmadik legforgalmasabb repülőtere, közvetlenül a a londoni Heathrow és a párizsi Charles de Gaulle mögött.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét