Kezdetben volt a névháború. Tarlósék jöttek és azonnal átkeresztelték a főváros  akkor legújabb közösségi terét, a CET-et (Central EuropeanTime) Bálnává, holott a különlegesen szép intézménynek sokkal találóbb név volt az eredeti. De hagyjuk a dolognak ezt a részét, nekik egyszerűbb a gondolkodásuk, legyen úgy. Az azonban már nem járja, hogy most már el is adnák, azaz megint megrövidítenék a várost valamivel, méghozzá egy olyan dologgal, amitől még azok a budapestiek is kevesebbek lesznek, akik nem is tudnak a létezéséről. Egy szó, mint száz: a választásokra készülődve a herdálás zavartalanul folytatódik.


Régóta hírlik, hogy Tarlós István szabadulna a Bálnától

Először Matolcsy nézte ki magának. Nyilván égetően nagy szüksége van a Nemzeti Banknak – az alapítványai mellé – egy kulturális – kereskedelmi – turisztikai komplexumra a Duna partján, kilátással a Budai Várra. (Ha már a jegybankelnök nem költözhet a főnöke mellé a “snassz” Szabadság térről!)
Aztán arról szóltak a pletykák, hogy Ráhel és barátai látnak nagy fantáziát abban, hogy kocsmaként üzemeltessék a jobb sorsra érdemes épületet.
Tény és való, a Bálna működtetése meghaladta Tarlósék képességeit. Az elmúlt kilenc évben bármit tettek, nem sikerült megbirkózni vele. Néhány étterem, ajándékbolt, söröző, a kényszerrel beköltöztetett Budapest Galéria nem nyújt vonzó és elég programot, a látogatók csak lézengenek a hatalmas térben. És nem lehet mindennap fideszes bulit  sem tartani, ahol Orbán és Semjén dalra fakadhat!

Budapest úszik az adósságban

A jövőheti közgyűlés egyik szégyenletes előterjesztése, hogy Tarlósék eladják a Bálnát az államnak, 11 milliárdért! Kell a pénz, hiszen Budapest úszik az adósságban. Hiába büszkélkedett a főpolgármester azzal, hogy a Kormány átvállalta a város adósságait, újra eladósította. Évek óta csak újabb hitelekkel képes Budapest a legalapvetőbb feladatait is egy minimális szinten ellátni. Kevesebbet költ a város takarítására, nincs elég pénz a BKV dolgozóinak béremelésére, hitelből vették a 3-as metró kocsijait és saját erőből/forrásból Budapest nem képes semmilyen új beruházást elindítani. Ez utóbbit nem én mondom, Tarlós írja a főváros idei költségvetésében.
A fideszes városvezetés szerint erre a fővárosiak vagyonának eladása a megoldás!
Úgy se tudjuk normálisan működtetni, adjuk el, majd Mészáros Lőrinc vagy Orbán lánya – veje, esetleg a “kötélbarátja” megoldja – gondolják. A pénzt meg feléli a város, ahogy történt az eddigi vagyonok elkótyavetyélése után is.

Csak tudnám, mi lesz, ha már nem marad eladható vagyon?!
Kiteszik a “Budapest vége” táblát?


Vendégszerző. Gy. Németh Erzsébet,a DK fővárosi képviselője

Előzmény

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét