A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert hajójuk könnyebb volt a megengedettnél a mérlegelésnél. 

A magyar csapat ebben a számban nem tud tokiói kvótát szerezni a vb-n

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Kozákék hajója 80 dekával kevesebb volt, mint azt a szabály megengedi. A magyar stáb is elvégzett egy ellenőrző mérést, amelyen ugyanez az eredmény született.

Kárász Anna (b) és Kozák Danuta mutatja aranyérmét a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a portugáliai Montemor-o-Velhóban – MTI Fotó: Kovács Tamás

A Kárász Anna, Kozák Danuta duó megnyerte előfutamát

A szegedi Kárász csak ebben a számban versenyez a vb-n, míg az ötszörös olimpiai bajnok Kozák még 500 egyesben lesz érdekelt, amelyben szintén címvédő.

A magyar szövetség arról tájékoztatott, a magyar stáb saját, ellenőrző mérést is elvégzett, így két mérlegelés során is az előírtnál 80 dekával könnyebbnek bizonyult Kozákék hajója.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség Facebook-oldalán látható videóban Hüttner Csaba szövetségi kapitány beszélt a történtekről:

Kizárták a címvédő magyar női kajak párost

Hüttner Csaba szövetségi kapitány nyilatkozata a Kárász Anna, Kozák Danuta páros kizárása után.

Gepostet von Magyar Kajak-Kenu Szövetség am Donnerstag, 22. August 2019

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét