Elvitték Nagy Imre szobrát

Az első, ami eszembe jut: rohadjanak meg, Orbánostul, Wachslerestül, bizoccságostul, mindenestül.
A második: értsük meg végre, hogy egyetlen feladatunk van: erőt gyűjteni e banda békés, de határozott eltakarításához.

Az a szobor jó, a legjobb helyen volt.

A borzasztóra, 44-es képére átépített, de mégiscsak a parlament és Batthyány Lajos emlékmécsese közelében. Akinek Nagy Imre jelent valamit, az tudta, tudja ezt.

És nem arról van ám szó, hogy valami szépet, értékeset akarnak a helyébe állítani – ó, nem! A hatalmon lévő horda abszolút érzéketlen minden szépség, minden érték iránt – legalábbis minden iránt, amivel nem lehet hivalkodni. Giccsországot építenek – maguknak.

A Nagy Imre-szobor – milyen jellemző: hajnalban távolították el – értékes műalkotás. De esztétikai értékénél is jelentősebb szimbolikus értéke. Eltávolítása pedig arcul csapása vagy egyenesen szembe köpése mindenkinek, aki 56-ban a baloldali kísérletet is látja, és mindenkinek, aki undorodik az Orbán-rezsimtől. Embert, sajnos, mindenre találni.

https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/401448087264606/

„A gróf tán épp agarász”…

Orbán Viktor pedig – milyen jellemző ez is! – a biztonság kedvéért Brazíliába készül. Ott is valami piszkos gazember jutott hatalomra, meg kell ünnepelnie.

Nem elég neki a Budai Vár: a parlament körül is ki akar irtani mindent, ami emlékeztetheti őt a múltjára. Nem törődik azzal, hogy múltja nemcsak neki, de az országnak is van. És nem csupán horthysta, hazug, nemzetikeresztény, náci-nyilas tombolásba vezető múltja.

Azt a szart, azt a hazug gigagiccset le kell majd bontani, ahogy a „német megszállás emlékművét” is. Nyilván tudja ezt, de nem érdekli: semmi sem érdekli.

Számunkra meg nem érdekes már, miért is csinálja ezt. Nem érdekes az sem, mit gondolnak a körülötte lebzselő gerinctelen, mindenre kapható kiszolgálói.

Egyetlen dolog érdekes: szabadulni ettől a bandától, lehetőleg – ha hagyják – békésen, mielőbb.

Nagy Imre unokája kitálalt – “Ki itt a legrosszabb fajta…?”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük