A tér, az idő és az emberi hülyeség végtelen!!!! Tihany elöljárói szerint művészeti galéria udvarába "falfestés nem való" - Városi Kurír

Sorting by

×

A tér, az idő és az emberi hülyeség végtelen!!!! Tihany elöljárói szerint művészeti galéria udvarába “falfestés nem való”

Az ember azt gondolná, hogy a kertjében álló háza falára nyugodtan festhet -festethet- bármi neki tetszőt, amivel nem sért semmilyen írott szabályt, vagy íratlan szokásjogot. Tihanyban nem ezt az elvet vallja Tósoki Imre polgármester és Bujdosó Judit főépítész, meg persze az a valaki(k), aki felhívta figyelmüket a renitens hattyúra.

Hirdetés

“…falfestés ide nem való!”

Facebookon találtam az alábbi bejegyzést, amit változtatás nélkül olvashat:

“Íme a hattyú, amelyet egy hete festettem Tihanyban, és a jövő héten pedig eltüntetésre kerül. Miért? Nos, mert Tihany főépítésze és a polgármester utasítást adott a fal fehérre való visszafestésére.

Az ok,

hogy településképi rendelet szabályozza, hogy az épületek hogy nézhetnek ki, még akkor is, ha teljesen privát területen található a fal, de látszik az utcáról (ez épp egy művészeti galéria udvarában van).

És hogy a főépítészt idézzem,

“falfestés ide nem való”.

Na most értem én, hogy társadalomban élünk, vannak bizonyos szabályok.

Persze, a galéria tulajdonosainak engedélyt kellett volna kérniük (amit elvileg nem kaptak volna meg), mielőtt festmény kerül a falra, és persze nem kértek, mert hát ki számít ilyen problémákra? Mindazonáltal számomra nagyon antipatikus ez az “emberek vannak a falakért/épületekért” megközelítés, ennek a számomra logikus ellenkezője helyett.

Egy direkt visszafogott dizájnt készítettem ide, hogy illeszkedjen a környezetébe, témájában a Balatonhoz kapcsolódik, és mindenkinek tetszett, aki ezen rövid idő alatt láthatta. De mivel valahol egy papírra az van leírva, hogy egy fal az márpedig fehér, Tihany hattyú nélkül marad.”

A kommentekből….

“Nagyon ízléses, művészi alkotás! Az alkotónak gratulálok! A főépítész Úr viszont magába nézhetne!”

“Pedig gyönyörű!!! Nincs túl nagy fantáziája és túl jó ízlése a Polgármester Úrnak! Ezt át kéne gondolni megegyszer! Én kérek elnézést!”

“Tihany vezetésének inkább büszkének kellene lennie erre a gyönyörű alkotásra! Ízléses, illik Tihanyhoz, a kivitelezése kifogástalan. A település egyik új látványossága lehetne. Minél nagyobb sajtónyilvánosságot kellene valahogy adni az ügynek, lássa csak az egész ország, hogy egy ilyen művészi alkotást hogyan akarnak Tihanyban megsemmisíteni. A társadalmi nyomás egy idegenforgalomból élő település esetében fontos tényező lehet!”

“Gyönyörű munka, remélem, maradhat! Tihany annyi mindent “ elbír” az utóbbi időben, az oda nem illő szökőkúttól kezdve a katasztrofális lila árnyalatú bármin át hosszú a sor… Ez nagyon szép, és illik a helyhez. Drukkolok!!”

“Magyarország így támogat Téged…Nem baj, hogy más országok tárt karokkal fogadják a munkádat, mi, magyarok meg el akarjuk tüntetni. Felháborító! Gyönyörű festmény lett.”

“hàt èn lefotóztatnám ès egy molinora nyomtatva kitennèm a falra csak azèrt is.. a nyomorult faluk fehèr lenne de a műved akkor is ott lenne igaz màs formàban”

“Tihany és az összes település főépítésze és testületi tagja, aki ehhez hasonló öncélú, és a saját sivár élete és lelki – értelmi szintjének tükörképe szerint rendelkezik mindenki más saját tulajdona felett, tehet egy szívességet! Az én diktatúrámban ezeket a sápadt prűd balfarkakat veréssel büntetném! Nem érdemelnek mást!”

“Az nem zavarta, hogy a tihanyi domság felét elhordták? Csupán azért, mert egyes emberek érdekei így kívánták…”

Kapcsolódó

Van, ami belefér polgiéknál….

Közpénzből építenek hotelt a leggazdagabb magyarok. Három magyar milliárdos 8,6 milliárd forint támogatást kapott a Kisfaludy programon keresztül a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére.

Az MTÜ által tavaly kiosztott pénzekből a legnagyobb támogatást a Vajna-kaszinókat továbbvivő Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándor OTP-elnökhöz és Hernádi Zsolt MOL-főnökhöz köthető CDHT Hotel Projekt Kft. kapta, a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére. A három üzletember a Forbes listája szerint az ötven leggazdagabb magyar közé tartozik. A beruházást eredetileg 4,2 milliárd forintra becsülték, amire korábban már kaptak 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást a programtól. Az állami támogatások összege jelenleg 11,5 milliárd forintnál tart.

A polgármester csak minimális fakivágásokkal számol

„Amennyiben az engedélyezett építés során minimális mértékben szükségessé válik fák kivágása, úgy annak engedélyezésére a fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelet előírásai szerint kerülhet sor, adott esetben a pótlási kötelezettség előírásával”

– mondta az átlátszónak Tósoki Imre polgármester. Minden településen vannak helyi építési szabályok, a Balaton-parton ezeket gyakran úgy módosítják, hogy azok

„ne korlátozzák a fejlődést”.

A tihanyi polgármester a vészhelyzet ideje alatt kiemelt fejlesztési területté kívánja nyilvánítani a területet – írta a portál márciusban.

varosikurir hatarozat

További részleteket ide kattintva olvashat.

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A tér, az idő és az emberi hülyeség végtelen!!!! Tihany elöljárói szerint művészeti galéria udvarába “falfestés nem való”

  • 2021.06.13 - 18:59
    Közvetlen hivatkozás

    Nagyon tetszik. Szeretném megnézni. Üdv. az alkotónak, “szemüveget a bírónak!”

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.