Emberkereskedők és prostifuttatók

Szabolcstól Budapesten át egészen a Németországig terjedt az a prosti selyemút, amin egy magyar testvérpár és segítőik mozgatták a páros Németországban működtetett “házaiig” az olcsó szexrabszolgákat. 

“A nő nemi szerve a gazdasági tevékenység alapja…”

Emberkereskedelemre szakosodott csoport bukott le a napokban Magyarországon. A Nyíregyházi nyomozók, több társ szervvel  együttműködve rajtaütött az “emberkereskedelem, valamint kitartottság bűntette miatt majd őrizetbe vette B. István, 34 éves budapesti, B. György 37 éves budapesti, F. Dávid 28 éves pomázi, B. Richárd 21 éves baktalórántházi, D. Mátyás 33 éves balkányi, és N. Sándor 45 éves ópályi lakosokat.

További négy gyanúsított szabadlábon védekezhet. Az akció folytatása során újabb 3 gyanúsított került őrizetbe, így a gyanúsítottak száma 13-ra emelkedett.

A csapat elkeserítő helyzetben lévő szabolcsi lányokat hajtott fel és szállított Németországba, ahol prostitúcióra kényszerítették őket. A csoportot vezető testvérek a célállomáson, nemcsak prostitúcióra kényszerítették, akár veréssel is, a lányokat, de ki is fosztották őket, még az internetes hirdetések költségét is rájuk terhelték a lehető legcinikusabb módon.

“A gyanúsítottak lakóhelyein, a rendőrök több millió forint értékben foglaltak le a bűncselekmények elkövetése során szerzett vagyonból származó luxusautókat, arany ékszereket és elektronikai berendezéseket. A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság 2019. április 25-én minden őrizetbe vett gyanúsított vonatkozásában elrendelt.” (Írja Police.hu)

Sokan könnyített hangsúllyal, mint a “legősibb foglalkozást” emlegetik a prostitúciót. Az ilyen vélemények alighanem szándékosan különítik el a prostitúciót az emberkereskedelemtől, pedig a kettő nagyon is összefügg. Nem véletlen tehát az sem, hogy egy teljes iparág épült az évszázadok során a prostitúcióra.

 A prostituált szó a latin „prostere” igéből származik, jelentése: kiáll, árul, árulja magát. Nem különíthető el az általában vett prostitúciótól a kitartott szerető esete, aki elsősorban az anyagi támogatásért cserébe enged támogatója szexuális kívánságainak. (Wikipédia)

Kapcsolódó

Zalai bűnbanda aljas üzlete

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük