Emeljék azoknak a gyerekeknek az árvaellátását, akiknek valamelyik, vagy mind két szülőjét a járvány ragadta el!

A Párbeszéd azt javasolja, hogy visszamenőlegesen, idén január 1-jétől emeljék minimum százezer forintra azoknak a gyermekeknek az árvaellátását, akiknek valamelyik aktív korú szülője a koronavírus-járványban halt meg, félő azonban, hogy mint valamennyi ellenzéki eddigi követelés, még ha mint ez ez is egy kormányzati döntést teljesítene ki, süket fülekre talál a kormánypártoknál.

Lenne még ötlet

A párt frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ügyben határozati javaslatot nyújtottak be, amivel a kormány egy “ritka, de pozitív” kezdeményezését vinnék tovább. Tordai Bence hozzátette, egyszeri, ötszázezer forintos kegyeleti támogatást is biztosítanának azon családok számára, akik a koronavírus miatt veszítették el valamelyik tagjukat.
Az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy az álláskeresési járadék összegének maximumát a duplájára, az igénybevétel idejét pedig kilenc hónapra emelnék.
A képviselő kérte, hogy töröljék el az “egészségügyi ellátást szigorító” intézkedéseket és vezessék be a válságkezelő alapjövedelmet. A közmunkásbért a minimálbér szintjére kell emelni, miközben újranyitási támogatást kell biztosítani a bolt- és üzlettulajdonosoknak – sorolta.
Javasolta, hogy a bértámogatás mértékét visszamenőlegesen növeljék kilencven százalékra, és a bértámogatás mintájára biztosítsanak jövedelemtámogatást az önfoglalkoztató vállalkozók számára. Ennek mértéke szintén kilencven százalék, maximális havi összege pedig 250 ezer forint lenne – mondta Tordai Bence.

árvaellátás

Százszázalékos táppénzt

A Párbeszéd szerint az önkormányzatokat kompenzálni kell a kieső bevételeik és a megnövekedett kiadásaik miatt – szögezte le. Arra is kitért, hogy százszázalékos táppénzt javasolnak mindazoknak, akik akár a koronavírus, akár más betegség miatt esnek ki a munkából. Egyúttal távolléti díjat indítványozott azon szülők számára, akik azért maradnak ki a munkából, mert nem engedik iskolába vagy óvodába a gyermekeiket.

Kapcsolódó

árvaellátás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest