Az EMMI ha egyszer kimond valamit, legyen az bármekkora hiba is, ragaszkodik hozzá – marad a pedagógusok kötelező oltásának határideje

Nem hosszabbította meg a kormány december 15-ről év végéig a pedagógusok kötelező oltásának a határidejét – tudatták az atv.hu megkeresésére az EMMI részéről. Az oltás pótlására van lehetőségük december 31-ig.

Utánuk az özönvíz!

“Értesülésük téves, nem változott a határidő. A jogszabály eleve azt rögzítette, hogy akik december 15-ig nem vették fel az oltást, azoknak a munkáltató felhívását követően 15 napjuk van arra, hogy ezt pótolják”

– ezt válaszolta az EMMI sajtóosztálya az atv.hunak arra, hogy az RTL Híradó szombaton tudatta: meghosszabbította a kormány a tanárok kötelező oltásának határidejét, az érintettek hétfőn kapják meg az erről szóló levelet.

Figyelmeztető sztrájk a láthatáron

Az eredeti határidő december 15-én lejárt, a Pedagógusok Szakszervezete pedig figyelmeztető sztrájkot helyezett kilátásba január 31-re, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan oktatókat. Az RTL Híradó arról számolt be, hogy értesülése szerint az új határidő december 31., eddig kell a pedagógusoknak felvenniük az első oltást. Erre írták most az EMMI részéről, hogy téves.

Mennyi pedagógust oltottak be eddig?

“A beoltott pedagógusok aránya jóval 90 százalék fölött van és folyamatosan emelkedni fog a következő napokban is“

– válaszolta az atv.hu-nak az EMMI sajtóosztálya.

“A pedagógusok voltak az elsők annak idején, akiknél átfogó béremelést hajtott végre a kormány. A 2020 júliusi 10 százalékos emelést követően 2022. január 1-től újabb 10 százalékos béremelésre kerül sor, 2023-tól pedig jön egy nagyobb bérrendezés”

– írták.

A másik legveszélyeztetetteb szakma

Egészségügyiek: a legtöbben már a harmadik oltást is felvették

Az egészségügyi védekezés legfontosabb eszköze az oltás, a kötelező határidő meghosszabbítását az állami egészségügyi dolgozók esetében nem javasoljuk – ezt válaszolta az EMMI sajtóosztálya a csatornán kérdésére, hogy az egészségügyi dolgozók kapnak-e haladékot.

“Az állami egészségügyi szolgáltatóknál dolgozó egészségügyi dolgozók eleve már oltottak, a legtöbben a harmadik oltást is felvették”

Ezekben az esetekben nem az fő kérdés, hogy felelőtlenek-e azok a tanárok és egészségügyi dolgozók aki nem olttatják be magukat, hanem az, hogy egy szavahihető kormányzat, olyan amelyik nem sumákol összevissza közel két éve járványügyben vajon többet érhetne-e el megbízható propagandával, ismeretterjesztéssel mint a kötelezés nagyon is kétélű fegyverével.

Kapcsolósó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük